Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ogrzewanie tylnej szyby

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ogrzewanie tylnej szyby

Postprzez krecik87 » 13 listopada 2017, 18:00

Ostatnio zerwałem folie przyciemniajaca z tylnej szyby i dzisiaj kiedy szyba błla zaparowana zauważyłem że ogrzewanie nie działa. Niestety nie sprawdziłem przed zdjęciem folii czy ogrzewanie działa. Jako, że nie grzeje ani jedna ścieżka w pierwszej kolejności chciałbym sprawdzić czy w ogole dochodzi prąd do ogrzewania. Z ktorej strony i gdzie dokładnie znajde kostkę/wpiecie kabelka w ścieżki na szybie

-- 13 lis 2017, o 19:00 --

Udalo mi się rozebrać plastiki z tylnej klapy i sprawdzilem czy do ogrzewania szyby dochodzi prad. Z jednej strony (lewej) jest, a z drugiej strony (prawej) nie ma. Domyślam się że tak byc nie powinno bo obwod nie jest zamkniety i dlatego ogrzewanie nie działa. Ktos ma jakis pomysł na rozwiązanie tego problemu?

-- 13 lis 2017, o 19:00 --

Udalo mi się rozebrać plastiki z tylnej klapy i sprawdzilem czy do ogrzewania szyby dochodzi prad. Z jednej strony (lewej) jest, a z drugiej strony (prawej) nie ma. Domyślam się że tak byc nie powinno bo obwod nie jest zamkniety i dlatego ogrzewanie nie działa. Ktos ma jakis pomysł na rozwiązanie tego problemu?
krecik87
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Ogrzewanie tylnej szyby

Postprzez marcin7x5 » 13 listopada 2017, 18:19

Z jednej strony jest + a druga to - , sprawdź żarówką najpierw na obu wtyczkach a potem pomiędzy jedną wtyczką a konektorem na szybie na który zapięta jest ta wtyczka. Jak nie zaświeca się to przerwany obwód. Być może jak zrywałeś folię to uszkodziłeś nitki.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne