Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pilot zdalnego sterowania

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pilot zdalnego sterowania

Postprzez marek10021980 » 13 marca 2019, 09:12

Witam. Kupiłem Seata tylko z jednym kluczykiem i to bez pilota. Czy jest możliwość sprawdzenia czy bedziei działał centralny sterowany kluczykiem gdybym taki kupił? Wspomnę że centralny działa jak zamykam kluczykiem auto i działa też domykanie szyb.
Zobacz Profil
marek10021980
Stella
Stella
 
Posty: 2
Dołączył(a): 8 kwietnia 2018, 15:47
Region: dolnośląskie
Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Pilot zdalnego sterowania

Postprzez GrubaSzycha » 13 marca 2019, 17:33

Jak to bez pilota? To jak odpalasz? Nie masz immobilajzera? Ja swojego seata bez pilota nie odpale. Przerabiałem temat z pilotami, bo mi nie działał centralny z pilota, aż w końcu założyłem inny nowy dwa w zestawie, każdy elektryk Ci zrobi
JEST MOC, ALE STRACH UŻYWAĆ.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
GrubaSzycha
Stella +
Stella +
 
Posty: 36
Dołączył(a): 17 września 2018, 17:46
Lokalizacja: TK
Region: świętokrzyskie
Auto: Leon 1M
Silnik: BCB 1.6

Re: Pilot zdalnego sterowania

Postprzez mk5 » 13 marca 2019, 17:49

GrubaSzycha co ma pilot do immo? Przeciez w "standardzie" masz dwa kluczyki jeden z pilotem, drugi bez...
Zobacz Profil
mk5
Signo
Signo
 
Posty: 192
Dołączył(a): 30 czerwca 2016, 22:49
Auto: Leon1
Silnik: ASV 1.9

Re: Pilot zdalnego sterowania

Postprzez marcin7x5 » 14 marca 2019, 06:18

Trzeba sprawdzić nr modułu komfortu i będzie wiadomo czy obsługuje piloty.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3267
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Pilot zdalnego sterowania

Postprzez GrubaSzycha » 14 marca 2019, 10:34

mk5 kupiłem swojego Seata z jednym kluczykiem z pilotem, dorobiłem drugi, i tym dorobionym, Leon odpali na dwie sekundy i gaśnie, chyba że w standardzie, przy drugim kluczyku bez pilota, też coś w nim jest ukryte :-)
JEST MOC, ALE STRACH UŻYWAĆ.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
GrubaSzycha
Stella +
Stella +
 
Posty: 36
Dołączył(a): 17 września 2018, 17:46
Lokalizacja: TK
Region: świętokrzyskie
Auto: Leon 1M
Silnik: BCB 1.6

Re: Pilot zdalnego sterowania

Postprzez marcin7x5 » 14 marca 2019, 17:21

Skoro na nowym kluczyku odpala i gaśnie to trzeba w nim zakodować pastylkę immo.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3267
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Pilot zdalnego sterowania

Postprzez mk5 » 14 marca 2019, 23:24

GrubaSzycha napisał(a):mk5 kupiłem swojego Seata z jednym kluczykiem z pilotem, dorobiłem drugi, i tym dorobionym, Leon odpali na dwie sekundy i gaśnie, chyba że w standardzie, przy drugim kluczyku bez pilota, też coś w nim jest ukryte :-)

Tak jak napisał marcin, w kluczyku jest transponder, pospolicie nazywany pestką immo. Samo dorobienie mechaniczne kluczyka to za mało.

Ja na miejcu autora bym dokupił uniwersalna centralke, wyjdziej taniej i dwa piloty.
Zobacz Profil
mk5
Signo
Signo
 
Posty: 192
Dołączył(a): 30 czerwca 2016, 22:49
Auto: Leon1
Silnik: ASV 1.9


Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości