Proszę o poradę gdzie szukać przyczyny. Ogólnie to jakies kombo pech...gdyż w tym samym czasie padł mi pilot oraz wkładka zamka.
Zaczne od wkładki, otóż dość ciężko wchodzi kluczyk, gdy już wejdzie to ani drgnie w lewo czy w prawo (raz był użyty odmrażacz tej zimy). Mam plan go wyciągnać, rozebrać, przesmarować (coś jeszcze?). Ewentualnie wymiana, tu pytanie czy wkładka ma jakiś wpływ na zamek centralny
Teraz pilot. Wymienione baterie, pilot działa- samochód się otwiera, musiałem kilka razy wciskać aby wreszcie się otworzył, jest udało się! Chociaż już wiedziałem że coś się święci... po zrobionej trasie bach, pilot nie jest w stanie zamknąc auta.
Od wewątrz udało się zaryglować, także sama centralka działa - chociaż i tu ciekawostka: w pewnym momencie miałem otwarte drzwi kierowcy i zaryglowane wszystki drzwi prócz kierowcy. Mrygała dioda i załączył się alarm. Bywały chwile że siedząc w aucie bezczynnie, samochód się zamykał
Czy to wszystko ma jakiś związek z mikrostykami w drzwiach? Czy jest to całkiem osobny temat?
Sam ten mikrostyk od kierowcy raczej nie działa gdyż żadne światła się nie świecą wewnątrz czy w drzwiach.
Teraz otwarte auto w garażu, czeka na diagnoze. Generalnie wiem że w pierwszej kolejności idzie na cel wkładka, a następnie ?
-- 4 marca 2019, 21:44 --
Dodatkowo znalazłem info do kodowania pilota, powinno zadziałać ?
Wszystkie piloty ktore chcemy zaprogramowac musza byc programowane w jednym "podejsciu".
-Wlaczyc zaplon
-Polaczyc sie ze sterownikiem Komfortu [46]
-Wybrac funkcje Anpassung/ Adaptacje [10]
- wybrac Block 00 i zapisac – to anuluje/wymaze wszystkie piloty ktore do tej pory byly zacodowane
( bez anulowanie wszystkich pilotow nie mozna zacodowac nastepnego )
- wybrac block 01 i wpisac ilosc pilotow ktore chcemy zacodowac ( max. wartosc 4)
moze zaistneic koniecznosc zapisu w formie 0000x , x- ilosc pilotow
- wartosc zapisac
teraz musimy dzialac szybko
- na pilocie nalezy nacisnac przycisk "zamkni" i przytrzymac min. 1s. , jesli wszystko jest ok. To powinien krotko zabuczec klakson alarmu , tak samo z nastepnymi pilotami . Mamy na to max. 15 s czasu
- wylaczyc zaplon
teraz mozemy sprawdzic czy wszystko poszlo ok.
A wiec albo probujemy piloty - jesli zamykaja i otwieraja jest ok.
Albo sprawdzamy w sterowniku [46]
Block 013 - w momecie nacisniecia na pilot pole 1+2 powinne przyjac status I.O. a pole 04 pokazuje „wartosc“ ( na ktoym miejscu pilot jest zacodowany) pilota .