Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Staszek20VT napisał(a):przed ustawieniem zbieżności powinni ustawić kierownicę prosto, a potem dopiero bawić się zbieżnością.
Runner79 napisał(a):gosc zauwazyl, ze jedno kolo jest nie bardzo ustawione
Runner79 napisał(a):Wszystko OK, tylko ze kierownica jest leciutko przekrzywiona - a nie byla i wkurza mnie to zwyczajnie
Runner79 napisał(a):PS. Co to znaczy liczba obrotow od max do max - ile?
Czytalem inne fora i tam przestrzegaja przed zdejmowaniem kierownicy i przestawianiem - wiekszosc sugeruje drazki.
Runner79 napisał(a):Czytalem inne fora i tam przestrzegaja przed zdejmowaniem kierownicy i przestawianiem
Kozak napisał(a):nie ma różnicy w belkach i w Leonie I nigdy nie było bębnów z tylu
jagood napisał(a):A ja mam przy okazji pytanie czy da się ustawić geometrie na tylnej osi? Ostatnio wymieniałem końcówki drążków i mechanik mówił, że z tyłu jest coś źle i pasowało by to ustawić?
nixu napisał(a):jagood napisał(a):A ja mam przy okazji pytanie czy da się ustawić geometrie na tylnej osi? Ostatnio wymieniałem końcówki drążków i mechanik mówił, że z tyłu jest coś źle i pasowało by to ustawić?
Z tyłu jest sztywna bela więc nie ma jak ustawić.
sławek napisał(a):Ściąga Ci auto podczas jazdy?
bentley napisał(a):Po wymianie osłony przegubu wewnętrznego nagle aby jechać prosto kierownica musi być lekko w lewo.
bentley napisał(a):Dzwoniłem później do mechaniora i mówił, że przy wymianie osłony nie miało prawa nic się przestawić
bentley napisał(a):Czy możliwe jest, że sama kierownica mogła przeskoczyć o jakiś ząbek czy coś w tym stylu ? Podczas zmieniania jej położenia ?
dlatego podziękowałem, a co sobie pomyślałem to tylko ja wiem hehe. Niestety banda oszołomów nadal dzielnie łapie się za różnego rodzaju naprawy nie mając o tym w ogóle pojęcia.ajni napisał(a):Propozycja przestawienia o ząb jest śmieszna, jak zbieżności nie umieją to ja bym ich do ściągania poduchy nie dopuścił bo jeszcze mi taśmę urwą od poduchy.
jak się nie da to zmień warsztat.Piotrek_86 napisał(a):Dzisiaj jade na poprawienie tej zbiezności, dzwoniłem i kazali przyjechać więc zobacze czy uda sie to poprawić
bentley napisał(a):Czyli sugerujecie przestawienie samej kierownicy. Czy przesunięcie kierownicy na wieloklinie można zrobić tylko przez jej zdjęcie ? Niestety nie znam się za dobrze w tych sprawach.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości