jakos nie przeszkadza mi to az tak, ale czasem jest uciazliwe...
pewnie trzeba czyms psiknac w jakas kostke
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
roosman napisał(a):Stackburn, chłopaczek u mnie ma w Golfie, podłączył to pod alarm (niefabryczny) i zrobił mu to elektryk który podpinał alarm, ale czy to takie przydatne??
gdzieś kiedyś czytałem że miało to związek ze słabo działającym światełkiem w drzwiachgrabarz18 napisał(a):Panowie, mam mały problem ze swoimi lusterkami (elektryczna regulacja i składanie). Coś im ostatnio odbija i działają jak same chcą.
1. Czasami po ustawieniu składania, nie składają się, dopiero po kilku próbach coś zaskakuje.
2. Czasami zaraz po złożeniu same się rozkładają mimo że pilot jest w pozycji "złożone"
3. Zdarza się, że podczas składanie jeszcze przed jego zakończeniem lusterka się zatrzymują i zaczynają rozkładać i za chwilę znowu składać powodując takie szarpanie (słychać jak silniczki raz chcą lusterka złożyć raz rozłożyć)
4. Najgorsze jest to że czasami po złożeniu lusterek wracam do auta, daję na rozkładanie a tu zonk lusterka pozostają złożone.
Wszystko byłoby proste gdyby to było że nie działa i koniec. Tutaj to jest tak że działa jak samo chce. Czy ktos może mi powiedzieć o co chodzi z tymi lusterkami?
roosman napisał(a):gratulacje - żebyś kiedyś maską w głowę dostał jak Ci Leon bedzie chciał "oddać"
Co do pomysłu Sammaela - jakby ktoś ogarnął temat, albo znalazł gdzieś tego typu rozwiązanie, to byłaby super sprawa.
Sammael napisał(a):A ja bym wolał, żeby lusterka miały pamięć do ustawienia się bardziej w dół przy wrzuceniu wstecznego, w sumie też można by to ogarnąć dość prostym modułem
Sammael napisał(a):kamil_n, ale z tego co wiem Dudek zrobił wszystko - łącznie z pamięcią foteli tak jak fabryka przykazała.
Tak jak w nowych VAGach
ccolino napisał(a):witam moze troszke odbiegne od tematu mam maly problem ze skladaniem lusterek.wiec dzialaly i nagle przestaly dzialac chodzi mi o skladanie elektryczne zostaly w miejscu zlozonym i niemoge ich elektrycznie rozlozyc.co moze byc przyczyna?dziekuje za wszelke podpowiedzi
Tony Hawk napisał(a):dla wszystkich wersji Toledo II i Leona 1M identyczny
Tony Hawk napisał(a):spotkałem się z przedziałami 99-02 i 03-05
ja to bym podał kod lakieru i ew. wymontował jakąś część z auta - najczęściej daje się dekielek od wlewu paliwa. Chodzi o to, że jak masz już kilkuletni lakier to on może wyblaknąć a jak Ci dorobią lakier po kodzie to może być różnica.No bo jakieś dane muszę podać lakiernikowi?
za to nie sa odpowiedzialne lusterka lecz sterowniki ktore sa w silniczkach podnoszenia szybKONRADO 83 napisał(a):pamięci położenia.
Składa się elegancko, a co do regulacji - jak to Anglik - w skrajnym położeniu jest "prawie" dobrzeKONRADO 83 napisał(a):Tony Hawk czy to lusterko z anglika działa poprawnie. Chodzi mi o funkcje regulacji i składania.
Kozak napisał(a):za to nie sa odpowiedzialne lusterka lecz sterowniki ktore sa w silniczkach podnoszenia szybKONRADO 83 napisał(a):pamięci położenia.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość