michael2525 napisał(a):http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-rozbieralny-vw-audi-seat-skoda-fva-i4503500988.html a ten? pisze że rozbieralny
Ale bolec nie ma uszczelki
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
michael2525 napisał(a):http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-rozbieralny-vw-audi-seat-skoda-fva-i4503500988.html a ten? pisze że rozbieralny
Martinus1985 napisał(a):Mikrostyk.
Martinus1985 napisał(a):Robilem sporo zamkow i nie spotkalem by mikrostyk byl popsuty
Sebool2006 napisał(a):Martinus1985 napisał(a):Robilem sporo zamkow i nie spotkalem by mikrostyk byl popsuty
W jednym poście piszesz koledze,że uszkodzony jest mikrostyk a teraz odpowiadasz,że robiłeś wiele zamków i nie spotkałeś się by mikrostyk był popsuty...
Sam sobie zaprzeczyłeś. Martinus1985 czasem piszesz takie głupoty,że aż uszy więdną od tego. Zanim klikniesz "Wyślij" przeczytaj co napisałeś byś znów błędu nie popełnił.
adasbb napisał(a):A w moim przypadku w zamku drzwi kierowcy było całkiem inne uszkodzenie, które nadal jest, bo go nie naprawiłem w 100%, na łączeniu zamka z wiązką, we wtyczce pin z tego co pamiętam nr 6 był cały utleniony (zielony), po czyszczeniu zamek się wzbudził, ale czasami działa, a czasami nieJak nie działa to moduł komfortu zgłasza błąd zamka kierowcy - sygnał poza skalą.
Zimne luty na całej płytce zamka sprawdziłem, zimne luty w mikrostykach też (o to chyba chodziło Martinus1985, o zimne luty mikrostyku w połączeniu między płytką, a mikrostykiem), same mikrostyki robiły wszystkie KLIK-KLIK więc wyszedłem z założenia, że działająTakże, z tego co wyczytałem na całym forum leona, nie spotkałem się z takim przypadkiem jak mój
Ogólnie na razie tak jeżdżę bo nie chce mi się tego rozbierać ze względu na uszczelnienie drzwi silikonem
QQmonzter napisał(a):Mam pytanie.
Czy ktoś ma dostęp do jakiejś fotoporady jak rozebrać zamek? Wczoraj rozbierałem drzwi bo przestał mi działać mikrowyłącznik w drzwiach pasażera. Po dotarciu do zamka okazało się, że wina nie leży w samym mikrowyłączniku a w niebieskim przewodzie (jest jeszcze czerwony) który idzie od ów mikro do wnętrza zamka, przy ruszaniu tym przwodem lampka przestaje działać więc podejrzewam albo złamanie przewodu albo kończy się życie lutu wewnątrz (o ile akurat to połączenie jest lutowane)
Niestety robilem to w nocy i nie chciałem czegoś zepsuć, ułożyłem jedynie ten przewód tak, że na razie działa ale jak długo...
uszkodzona plytka pilota, slaba bateria(wymiana).Najlepiej kup inny pilot pod swoja częstotliwość i go dograj przez vagcomHotshot napisał(a):Już nawet nie wiem gdzie go mam, na razie działa zamiennik, tylko czemu mi auto ori pilota nie widzi
N4 + beta lolipop;-)
Nixdo napisał(a):hej a da sie jakos otworzyc drzwi od pasazeraz skoro juz ten zamek nie reaguje wogule na otwieranie z pilota ?
adam1.9TDI napisał(a):albo po roczniku auta albo po numerze modulu komfortu. od 2002r byly juz 434MHz a przed 433MHz
jesli masz licznik immo3 czyli auto juz od 2002r(tak to bylo w loenie) masz 434MHz pilot centralnego. Po numerze modulu komfortu tez rozpoznasz zaczyna sie na 1C0......Hotshot napisał(a):Nie mam vagcoma ale zamówiłem już na allegro i wtedy się podepne, jak sprawdzić wtedy na 100% jaki pilot potrzebny? Wtedy będę wiedzieć czego szukać
N4 + beta lolipop;-)
adam1.9TDI napisał(a):Robal_26, tylko sprawa jest taka, że Hotshot, ma pilot nieodpowiedni do swojego modułu komfortu Częstotliwość obecnie posiadanego pilota zna i zapewne poznal ja w sposob ktory opisales.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość