Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
loozik napisał(a):dwa strzaly mlotkiem w to ucho i po problemie hehe
loozik napisał(a):wal w dol - zawsze bedzie bardziej dociskalo, niz odciagalo od zawiasu
jaro4444 napisał(a):- skrzypią punkty do mocowania górnej części oparcia - owinięcie izolacją lub kawłekiem szmatki,
PiotrekS napisał(a):Tomky, wymien gumy stabilizatora (nie laczniki), one takie skrzypienie powoduja jak stare wyro
Tomky napisał(a):Te gumy stabilizatora wymieniac parami czy mozna pojedyńczo?
element regulacji fotel 1J0 881 203A i 1J0 881 204A.
prawdopodobnie masz to do wymiany. 11zl w ASO w Warszawie a wymienisz sam ale uwazaj bo to plastik ktory trzeba mlotkiem delikatnie wbic... u mnie pomoglo baaaardzo
rafal20vt napisał(a):Witam
Niestety pękło mi mocowanie fotela pasażera w moim leoniku, przez co fotel chodzi na boki :/ Chodzi o mocowanie tylnie lewew, czy ktoś się orientuje czy takie uszkodzenie jest naprawialne?Jeśli tak to gdzie w warszawie można coś takiego ogarnąć.Mam nadzieję że nie muszę nowego fotela kupować:P
Pozdrawiam
Marcin_TDI napisał(a):element regulacji fotel 1J0 881 203A i 1J0 881 204A.
prawdopodobnie masz to do wymiany. 11zl w ASO w Warszawie a wymienisz sam ale uwazaj bo to plastik który trzeba młotkiem delikatnie wbic... u mnie pomoglo baaaardzo
Marcin_TDI napisał(a):element regulacji fotel 1J0 881 203A i 1J0 881 204A.
Marcin_TDI napisał(a):mi latał na boki ale w tej części pod udami. Któregoś razu jak odkurzałem znalazłem tajemniczy plastik na dywaniku. wchodziłem w zakręt i fotel się przesunął delikatnie, byłem w szoku bo myślałem że już bokiem lecę. szybko skojarzyłem że to ten element coś musi jednak robić. po wymianie wszystko ustało i było super. należy go jeszcze smarem teflonowym utytłać i ostrożnie wbijać żeby nie połamać.
JayZ napisał(a):Całość aby wyjąć, blokuje ten poziomy trzpień - zapobiega on wysunięciu całkowitemu fotela z szyny
marcinenergy napisał(a):JayZ napisał(a):Całość aby wyjąć, blokuje ten poziomy trzpień - zapobiega on wysunięciu całkowitemu fotela z szyny
w tym samym punkcie stanąłem na pracach wymiany slizgów i następne pytanie ... mam dwa rodzaje ślizgów (1J0 881 203A i 1J0 881 204A), na fotce od JayZ jest jeden typ a te drugiego typu gdzie przychodzą ? I czy nie powinno być jakiś slizgów z tyłu w szynie przy podłodze po obu stronach fotela?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości