Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
leopold napisał(a):To w takim razie chodzą od razu na 2 biegu. Przynajmiej u mnie bo mam ten sam problem.
Takfr3ak napisał(a):Nawet jak masz zimny silnik i wyłączoną klimę?
Co tam się mogło spalić? Bezpiecznik ?fr3ak napisał(a):Niektórzy "fachowcy" tak rozwiązują problem spalonego 1 biegu
tomery napisał(a):Witam Wszystkich serdecznie.
W każdym razie ile wam się kręci wentylatorów przy włączonej klimie ?
tomery napisał(a):Witam Wszystkich serdecznie.
Mam pytanie odnośnie climatronica w VW Golf tdi.
Jak włączę klimatronic zaczynają mi się kręcić oba wentylatory na chłodnicy, jak dam "econ" czyli wyłączę klimę to oba się zatrzymują. Czy tak ma być ?
Poza tym wczoraj w trasie jadąc z włączoną klimą zauważyłem że temperatura na wskaźniku podeszła tak w okolice 90 C i poźniej spadła w okolice 3 kreseczek na początku wskaźnika - dlatego chyba że działąły oba wentylatory na chłodnicy (stąd pytanie j.w.).
Jak wyłączę klimę to temperatura rośnie.
W każdym razie ile wam się kręci wentylatorów przy włączonej klimie ?
marcus415 napisał(a):Wszystko dziala poprawnie oprocz prawdopodobnie termostatu.
Na wlaczonej klimie powinny dzialac oba wentylatory rownoczesnie.Gdy jest bardzo goraco lub silnik ostro zgrzany, to poprostu przelaczaja sie z pierwszego biegu na drugi.
plastik ocierajacy o plastik? czy cos innego?Yagi2 napisał(a):pisk,co to może być
Marcin_TDI napisał(a):tylko ja nie piszę że przy włączonej klimie.
slawo80 napisał(a):akt przy włączonej klimie teraz oba się kręcą jak ta lala
loru napisał(a): czy obydwa wentylatorki w benzynce też mają się kręcić po załączeniu klimy ?
To jest temat o dieslach, a do benzynowych jest osobny
kadamki napisał(a):stojac przed maska mam go po prawej stronie. to wentylator od klimy czy od silnika?
kadamki napisał(a):to wentylator od klimy czy od silnika? (leon 1,6 16v z reczna klima) moze ma ktos taki wentylator na zbyciu?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości