Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wersje sprężyn jakie były montowane (po kolorze można sprawdzić w ETCE co za sprężyny Nam zamontowali). Eibacha możesz wrzucić śmiałopiotrekquattro napisał(a):co oznaczaja konkretnie te kropki na sprężynach?
QQmonzter napisał(a):kyb ultra SN
chlorek napisał(a): QQmonzter napisał(a):kyb ultra SN
dużo się nie poprawi
abba napisał(a):do zawieszeń sportowych
abba napisał(a):Niestety ani używanych, ani nowych zamienników nigdzie nie ma dostępnych
chlorek napisał(a):Eibach też za wiele nie opada. Wcześniej czy później amory będą do wymiany jeśli są ori jeszcze.
piotrassenior napisał(a):Sorry że wale w tym wątku ale proszę http://olx.pl/oferta/sprezyny-seat-leon ... 7GiRd.html#273f702818
abba napisał(a):2 paski niebieskie, 3 paski białe
chlorek napisał(a):abba, Eibach też za wiele nie opada. Wcześniej czy później amory będą do wymiany jeśli są ori jeszcze.
abba napisał(a):No niestety to tylko na foto tak wygląda :/ Właśnie dzwoniłem i te kropki są zupełnie inne.
piotrassenior napisał(a):Ja planuję właśnie zmianę z ori TSowych
abba napisał(a):A na Twoich jakie są dokładnie te kropki?
abba napisał(a):Jeśli wymiana na eibachy to też myślałeś o tym modelu: E10-85-001-14-22 ?
abba napisał(a): ja swoje już zamówiłem. Eibach -30 z naciskiem na przednia oś do 1050KG.
piotrassenior napisał(a):Chlorycjusz czyli jak się zapoda Eibacha do serii amorów TSowskich to dupa blada po jakimś czasie?
Jak już wjeżdżać z Eibachem to od razu wymieniać amory jo?
chlorek napisał(a):Ori amory już swoje dostały, jak dodasz jeszcze krótsze sprężyny, znacznie przyspieszy ich zużycie. Ponadto będzie pinpong, pisałem wcześniej aby zawieszenie pracowało poprawnie na krótkich sprężynach należy zakładać również amory o skróconym skoku
chlorek napisał(a):Teraz musisz sobie zadać pytanie czy kupić sprężyny i amory czy poszukać lepiej używki wśród gwintów który w bardzo dobrej kondycji wyłapiesz 1000-1500zł. Pasują od A3, Golfa, Octavii. Rynek jest załadowany maksymalnie częściami . Szybko coś znajdziesz.
abba napisał(a):o nieco krótszym skoku
abba napisał(a): Zakładając eibacha -30 to ten 1cm niżej nie powinien robić aż tak dużej różnicy
pawelg441 napisał(a):można założyć sprężyny eibah pro kit na org amortyzatory ? Leon 2004/2005r. 1.9TDI 110 nie skróci to żywotności amortyzatorów ?
chlorek napisał(a):Ori amory już swoje dostały, jak dodasz jeszcze krótsze sprężyny, znacznie przyspieszy ich zużycie. Ponadto będzie pinpong, pisałem wcześniej aby zawieszenie pracowało poprawnie na krótkich sprężynach należy zakładać również amory o skróconym skoku
pawelg441 napisał(a):eibah pro kit na org amortyzatory ?
pawelg441 napisał(a):nie skróci to żywotności amortyzatorów ?
piotrassenior napisał(a):Twoje z całkowicie zwykłej wersji zawiechy będą jeszcze gorsze...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości