Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

leon cupra z uk

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

leon cupra z uk

Postprzez and1 » 24 października 2008, 18:43

witam, mam kilka pytan dotyczacych przekladki anglika, chodzi o cupre, czy ktos to robil?? i czy jest sens wogole sie tym zajmowac, dodam ze auto kupilbym osobiscie w uk a pozniej urzytkowal w polsce, z tego co szukalem to golf i reszta oparta na nim jest dosyc latwe w przekladce, no ale zwykly leon/golf ma malo wspolnego z cupra,
jesli ktos cos wie prosze o info
pozdrawiam
and1
Stella
Stella

Auto: inne

Reklama

Re: leon cupra z uk

Postprzez martig » 24 października 2008, 19:40

dobra przekładka kosztuj tyle ze lepiej poszukac dobrego egzemparza u nas lub np u niemców, kolega robił przekładke audi S4 i w sumie wyszło go tyle ze :olaboga: , lepiej to dobrze przemyslec
martig
TopSport
TopSport

Auto: C63 AMG
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez jackold » 24 października 2008, 19:44

myśle że nie ma sensu sprowadzac z uk, znam przypadek że nie chcieli zrobic przeglądu pierwszego. Zasłaniając się jakimś rozporządzeniem ze takie auta z przekładka nie spełniaja norm bezpieczeństwa
meble biurowe, projektowanie, wizualizacja pomieszczeń

wiecej info napisz maila
jackold
Sport
Sport

Auto: leon
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Kozak » 24 października 2008, 19:45

and1, zacznij od zapoznania się z regulaminem naszego forum

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez tatian » 24 października 2008, 20:40

Cuprę w UK można już kupić za 3000F. W tym tygodniu z kolegą się rozglądalismy właśnie. Za taka kasę u nas + przekładka na pewno się nie dostanie. Nie wiem jednak jak z przepisami. Kolega mi mówił, że od nowego roku ma się coś drastycznie zmienić, więc biznes przedszedł koło nosa :kreci: Myślę, że najlepiej dowiedzieć się u źródła czyt. Wydziale Komunikacji.

Tutaj coś znalazłem, ale trochę stare http://www.motoekspert.mojeauto.pl/cms/?id=453

[ Dodano: Pią 24 Paź, 2008 ]
grupa vw wymaga wymiany tylko pedałów maglownicy i węża powrotnego bo ciśnieniowy zostaje, węży klimy chociaż ten grubszy skracam cieńszy zawijam, przewody hamulcowe te same tylko te z pompy do abs lub zawinięcie, wiadomo deska z belką, lampy niestety tak bo świecą w drugą stronę, lusterka można przerobići wymienić wkłady, sprzęgło (przewód,hydrauliczne) zawijam, nagrzewnica, trochę plastików i ewentualnie dywan
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez Tonny S » 24 października 2008, 20:49

jackold napisał(a):myśle że nie ma sensu sprowadzac z uk, znam przypadek że nie chcieli zrobic przeglądu pierwszego. Zasłaniając się jakimś rozporządzeniem ze takie auta z przekładka nie spełniaja norm bezpieczeństwa
Potwierdzam dodatkowo robia problemy w ubezpieczalniach przy wyplacie, zadaja faktur na czesci do przekladki lub od firmy, ktora sie tym zajmuje.

Kumpel sie tym zajmuje i nie ma zadnego problemu z przekladka ale jak sam stwierdzil nie chcial by takim autem smigac bo to nie to samo.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez and1 » 24 października 2008, 23:22

no wlasnie jazda przerobiona cupra to nie to samo co przerobiana 1.4, cupra sie jezdzi ;) , chociaz ceny w uk kusza
and1
Stella
Stella

Auto: inne

Postprzez jackold » 25 października 2008, 16:02

ale własne bezpieczeństwo jest ważniejsze niż zaoszczędzenie kilku złotych ( a może i bezpieczeństwo innych uzytkowników dróg )
meble biurowe, projektowanie, wizualizacja pomieszczeń

wiecej info napisz maila
jackold
Sport
Sport

Auto: leon
Silnik: ASV 1.9

Nie taki diabeł straszny

Postprzez wojciechu » 27 października 2008, 09:23

Ja jeżdżę przerobionym FR z UK którego kupiłem za 27 tysi z 2005 r. po małym stuknięciu.
Przekładka z częściami nie powinna więcej kosztować jak 5. Ja zapłaciłem 3 bo przekładałem sam. Jednak trzeba bardzo ale to bardzo uważać przy zakupie części żeby kupić od razu wszystko i w zadowalającej jakości.Najlepiej zakupić nierozkręcony kawałek auta cięty na słupkach i progach wtedy jest pewność że nic nam nie umknie.
Nie wiem jak jest z przepisami teraz ale 2 lata temu było OK.
Najwięcej problemów miałem z serwem hamulcowym.
Przy zachowaniu staranności montażu nie ma się co obawiać.
Jednak ja nie miałem co do tego pewności przy zleceniu komukolwiek i postanowiłem zrobić to sam.

Nie wszystkie VAG-i się daję łatwo przełożyć!!

[ Dodano: Wto 28 Paź, 2008 ]
Tonny S, mógłbyś coś więcej w temacie ubezpieczalni bo faktycznie trochę mnie to niepokoi. Pytanie jest czy żądają faktur z ASO czy obojętnie skąd?

[ Dodano: Wto 28 Paź, 2008 ]
Tonny S, ma rację twój kolega mówiąc że : "to nie to samo" - nigdy takim nie będzie bo zmian dokonujesz zawsze na "swój sposób" z dokładnością i starannością tobie tylko znaną lub temu kto robił. Weź jednak pod uwagę że fabrycznie montowane autka też mają swoje niedoróbki wynikające prawdopodobnie z tego samego...
Najbardziej w.k.u.r.w.i.a.j.ą.c.a była niepewność natury formalno-prawnej reszta to pikuś...
Obrazek
wojciechu
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne