Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Stachu napisał(a):Od tamtej pory licznik przebiegu międzyprzeglądowego startuje zawsze od zera kiedy przekroczy przebieg 2 tys. km.
Stachu napisał(a):Niedawno znów zresetował się i zaczął pomiar od nowa - obecny przebieg to 74 500 kk. Napis "service" nie pojawił się od czasu kiedy go tam widziałem przy ostatnim przeglądzie.
colin23 napisał(a):standardowo service zaczyna pokazywać się jak jest 3000km do przeglądu.
oczkolek napisał(a):Chyba 300 km, a nie 3000 km.
Kozak napisał(a):oczkolek napisał(a):Chyba 300 km, a nie 3000 km.
3000 km
Andi napisał(a):1. Czy jest możliwość aby się sam nie resetował, bez względu na długość postoju? bo przecież mogę go resetować ręcznie.
Andi napisał(a):2. Jeżeli nie można zlikwidować tego aby się w ogóle nie resetował, to zwiększyć mu czas postoju po którym się resetuje.
Andi napisał(a):Temat mnie mocno interesuje, ponieważ po tuningu, chciałem wyliczyć spalanie i porównać ze wskazaniami z kompa, by móc skalibrować kompa, co wiem że jest możliwe z poziomu VAG-u. A test spalania chciałem zrobić na odcinku min 300-400 km, aby wyliczenia były jak najdokładniejsze, a nie będę jednego dnia zapinał bezcelowo 400 km, bo szkoda kasy i czasu.
Sammael napisał(a):Problemu zupełnie, ale to zupełnie nie rozumiem. Masz dwa komputery pokładowe, jeden oznaczony (1) dzienny - który zlicza do pierwszego dłuższego postoju i drugi (2) ogólny, który kasujesz tylko Ty, więc dlaczego u licha nie skorzystasz z tego drugiego komputera?
Sammael napisał(a):Nie przypominam sobie, żeby były 3 rodzaje liczników... był albo bez komputera... albo z pełnym kompem (2 tryby), no ale może coś mi umknęło.
d_adam napisał(a):Niestety, było więcej wersji. Nie jestem w stanie teraz podać jak wyglądały, ale widziałem wersje z bardzo ograniczonym komputerem i taki właśnie kolega pewnie ma...
no tak też sobie myślałem...Andi napisał(a):Cupra 4 raczej nie ma ubogiego kompa
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości