Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
adasbb napisał(a):Panowie, a czy po kodzie licznika idzie sprawdzić, czy ma MFA. Szukam licznika na allegro, tablicy do 1.6 16V właśnie z MFA Z tego co wyczytałem lizcniki z MFA mają numerację 1M0920822A bądź 1M0920821A. Ja w swoim leonie mam 1M0920802A bez MFA i manetki.
Kupno manetki to nie problem i jej podłączenie, ale nie mam możliwości na miejscu oglądania takich liczników, na allegro, tablicy liczników jak na lekarstwo. Także pytanie, czy np. 1M0920821A to na 100% licznik z MFA?
adasbb napisał(a):1M0920821A
zoozool napisał(a):mam leona(1M, diesel) z 04 roku, i mam licznik bez MFA (komputera) i teraz zakupię:
Licznik 1M0920821A z MFA plus manetka to będę miał aktualne spalanie, i inne dogodności ?
zoozool napisał(a):Czy muszę kupować kompletem 2 manetki, lewa i prawa, czy starczy tylko prawa(bo lewa wygląda identycznie), która ma przycisk do "zarządzania" wyświetlaczem ?
bo teraz nie wiem czy ja mam zespolony czy nie(chyba, że zespolony idzie rozkręcić)
Kod producenta prawego przełącznika pod MFA
4B0953503H
Tylko wymiana licznika w liczniku z mfa będziesz miał tylko godz. pod obrotomierzem o ile dobrze pamietam. Jeśli zmienisz licznik i manetkę to podłączenie 4 kabelków i wszytko śmiga , a roboty może jest na 2godz. dla kogoś kto tego wcześniej nie robił ,najwięcej jest zabawy z kierą.
podłączenie: MANETKA/WTYCZKA ZEGARÓW ZIELONA
Pin 1 - kabel idący do zegarów - wtyczka zielona pin 24
Pin 2 - kabel idący do zegarów - wtyczka zielona pin 23
Pin 3 - kabel podpięty do masy
Pin 4 - kabel idący do zegarów - wtyczka zielona pin 25
jak masz takie zegary w aucie, to juz immo3 jest...zoozool napisał(a):Okazało się, że starego licznika w01m0920802d
nie beda pasowaly.zoozool napisał(a):Chciałbym rozwiać pewną wątpliwość.
Czy jeśli mam zegary z imo3 to będą pasowały zegary z MFA z imo2 ?
adasbb napisał(a): jeśli w kodzie licznika jest 919 to immo2 jeśli 920 to immo3
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości