Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Otwieranie bagażnika

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Otwieranie bagażnika

Postprzez kavasakiv » 5 stycznia 2017, 14:19

Witam. Mam problem z mechanizmem otwierania bagażnika a mianowicie "znaczek" Seata nie odbija w dół po otworzeniu bagażnika i trzeba go samemu poprawić żeby zamknąć bagażnik. Moje pytanie jest takie: czy jest możliwość wymiany samej sprężyny która za to odpowiada (stara jest sprawna ale jakby za słaba) czy można po prostu nasmarowac (jak tak to w którym miejscu). Drugie pytanie: czy każdy leon 1.8t 20v 4x4 jest top sportem? Pytam ponieważ mam zderzaki od zwykłego leona a nie top sporta. Rocznik mojego leona to 2000.
kavasakiv
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8t 4x4
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Otwieranie bagażnika

Postprzez adams » 5 stycznia 2017, 21:19

kavasakiv napisał(a):czy każdy leon 1.8t 20v 4x4 jest top sportem?

Z tego rocznika chyba żaden TOP SPORTEM nie jest. Na wlepce w bagazniku masz napisanawersje swojego Leonidasa wraz z wyposazeniem. Domyslam sie, ze masz wersje SPORT. Co do sportowego zawieszenia bedziesz mial odpowiedni kod we wlepie (nie pamietam ktory to, ale przepisz sobie do pierwszego lepszego dekodera wszystko co masz na wlepce i bedziesz wiedzial co poprzedni wlascicel zakosil a co dolozyl od siebie ;)

Co do pytania odnosnie zamka, watpie czy jest opcja dokupienia samej sprezynki ori. moze poszukaj na szrocie z jakiegos dzialajacego zamka albo dorob od czegos. Nie da rady tej Twojej sprezynki troche rozgiac zeby mocniej sprezynowala ? W ASO prawdopodobnie dokupisz, ale cala klamke bagaznika.
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Postprzez kavasakiv » 5 stycznia 2017, 23:40

Dzieki za pomoc.
kavasakiv
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8t 4x4
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez oczkolek » 18 lutego 2017, 08:09

kavasakiv napisał(a):mianowicie "znaczek" Seata nie odbija w dół po otworzeniu bagażnika i trzeba go samemu poprawić żeby zamknąć bagażnik

To niekoniecznie może być wina sprężynki. Bardziej bym skłaniał ku zasyfieniu ośki obrotu znaczka która nie pozwala wrócić na swoje miejsce.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne