wesol napisał(a):Koniec traby slonia jest zazwyczaj zakonczony obrotowa kostka. Zerknij.
Sprawdzałem przewody w "trąbach słonia" - nie ma tam żadnej kostki, przewody są ok, jedyna kostka jaką znalazłem jest pod plastikową osłoną na styku próg/słupek. Pytanie - jak jest mocowany ten element - z jednej strony, przy osłonie progu jest otwór, w który wchodzi taki plastikowy trójkąt a od strony słupka nie mam nic - powinna chyba tam być jakaś spinka - ale jaka ? bo chyba nie taka, jaka jest na drzwiach ... sprawdzałem dziś "elektrycznie" drzwi, bo w drzwiach pasażera kopertówka jakoś słabo świeci, okazało się, że dochodzi tam napięcie 6 V

wszystkie przewody są ok, jest sucho, kostka w idealnym stanie - mikrostyk ?
-- 23 czerwca 2017, 19:05 --
koka napisał(a):wesol napisał(a):Koniec traby slonia jest zazwyczaj zakonczony obrotowa kostka. Zerknij.
sprawdzałem dziś "elektrycznie" drzwi, bo w drzwiach pasażera kopertówka jakoś słabo świeci, okazało się, że dochodzi tam napięcie 6 V

wszystkie przewody są ok, jest sucho, kostka w idealnym stanie - mikrostyk ?
i jeszcze jedno - czy kostka na słupku przy podstopnicy (drzwi kierowcy) ma coś wspólnego z drzwiami pasażera ? wszystko mi działa ok oprócz tego, że po otwarciu drzwi pasażera nie zapala się lampka w podsufitce i do kopertówki w drzwiach pasażera dochodzi napięcie 6V.
-- 2 lipca 2017, 22:20 --
koka napisał(a): ... jak jest mocowany ten element - z jednej strony, przy osłonie progu jest otwór, w który wchodzi taki plastikowy trójkąt a od strony słupka nie mam nic - powinna chyba tam być jakaś spinka - ale jaka ?
koledzy - nikt nie wie, co tam ma być ? spinka, a może metalowa blaszka ? czy demontaż osłony słupek / próg od strony kierowcy wygląda tak, jak w Golfie MK4 ?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/89b41e584ba84749