Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Poduszki pneumatyczne na tył dla 4x4

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Poduszki pneumatyczne na tył dla 4x4

Postprzez leonarl4x4 » 28 sierpnia 2017, 08:10

Witam

Mam pewien problem,gdyż założyłem gwint AP do leona 1M 4x4,przód jest spoko gdyż mogę zejść nisko,natomiast tył to porażka.

No sprężynach z zestawu AP jest praktycznie nieznacznie niżej aniżeli na eibachu pro kit którego miałem wcześniej,dodam że regulację od razu zostały wywalone.

Już myślałem żeby założyć jakieś customy,tylko nie wiem o jakich parametrach musiały by być ?
W 4x4 nie ma za wiele miejsca na sprężynę tylną jak to ma miejsce w golfie 4.
Żeby leon z tyłu odpowiednio usiadł to sprężyna musiała by mieć jakieś 11 cm wysokości w zależności oczywiście jak twarda by była.

Myślałem żeby dać do zrobienia na kształt przednich z gwintu AP tylko o wiele krótsze.
Z tyłu mam amortyzatory kyb ultra SN gdyż jak założyłem te z gwintu AP to okazało się że są strasznie miękkie dlatego zostały kyb,a cały tył AP poszedł na sprzedaż.

Teraz pytanko,czy była by możliwość zamiast sprężyn założyć poduszki pneumatyczne np rubeny 130/2 lub coś podobnego.
Oczywiście bez kompresora tylko każda z zaworkiem,nabił bym odpowiednią ilość powietrza i tak bym zostawił.
Nie potrzebuje co chwile podnosić i opuszczać auta,a gdyby nawet to zawsze można spuścić powietrze lub nabić.

Co myślicie o takim rozwiązaniu bo już nie mam pomysłów,myślałem że kupie gwint i to nie najtańszy i problem się rozwiąże,ale niestety tył w 4x4 to jest nieporozumienie jeśli chodzi o obniżenie.

Czekam na jakieś pomysły.
leonarl4x4
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1M 4x4
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne