Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

pilot centralnego zamka

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

pilot centralnego zamka

Postprzez kobak83 » 19 stycznia 2009, 14:14

witam. kupiłem leona i nie działa pilot.baterie wymieniłem, dioda miga po wciśnięciu ale żadnych reakcji. próbowałem zsynchronizować (wg. instrukcji) ale nic to nie pomaga. może ktoś coś doradzi, czy muszę z tym problemem udać się do ASO??
kobak83
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: pilot centralnego zamka

Postprzez woodek » 19 stycznia 2009, 14:53

ja miałem taki problem że pilot nie kontaktował się z autem, a dioda świeciła. Poszedłem to takiego elektronika co się wszystkim zajmuje, okazało się że na płytce brakuje jakiejś części (nie pamiętam jak się nazywała, ale mówił że ma pojemność "15 mikro") odpowiedzialnej za zasięg pilota, przylutował, podpiął vaga i śmiga, możliwe że też Ci coś z płytki odleciało.
Poszukaj jakiegoś elektronika-magika, bo w ASO zaproponują ci pewnie nowy kluczyk za niezłą kasę
Seat Toledo 1.9 TDI ALH 2001
woodek
Stella
Stella

Auto: Toledo 1.9 TDI ALH

Re: pilot centralnego zamka

Postprzez Elf » 20 stycznia 2009, 23:26

Hej.

Mam ten sam objaw! Tylko ze zastanawiam się czy wogóle jest u mnie alarm bo po zamknięciu samochodu kluczykiem i otworzeniu bagażnika z kluczyka nic nie wyje :/
dioda w drzwiach jest ale się nie świeci, czujniki ruchu te z tyłu są i przycisk do ich wyłączania też jest....dzwoniłem do ASO to mówili ze jakiś moduł w kluczyku mógł dac ciała i że alarm jest na 100%...
zna ktoś jakiegoś magika w wawie co by na to spojrzał...??
Elf
Stella +
Stella +

Auto: Nissan 200sx s14a+

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel