Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem :)

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem :)

Postprzez Kraki20 » 21 lipca 2006, 18:51

Dzisiaj pojechałem podłączyć Leosia pod vag w celu sprawdzenia i wyskoczył mi błąd:”Przekaźnik chłodzenia paliwa " przeglądając tabele błędów nic nie znalazłem jedyne, co by mi przyszło na myśl to czujnik g81 niestety kod mi nie jest znany, bo komputer wywalił tylko taki komunikat. Jeśli to g81 to gdzie on się znajduje??

[ Dodano: Sob 22 Lip, 2006 ]
To jeszcze mam prośbę, jakie oznaczenie ma stycznik j445 z góry dziękuje.
Kraki20
Stella
Stella

Auto: leon tDI

Reklama

Re: Problem :)

Postprzez MenIB » 23 lipca 2006, 09:37

Chlodnica paliwa znajduje sie przy prawej podluznicy bardziej pod samochodem, ale nie wydaje mi sie by tam byl jakis przekaznik ??? Chyba ze przekaznik odcinajacy paliwo w razie wypadku , no ale to jest zawor mechaniczny i znajduje sie przy baku. Podaj kod bledu jako VAG napisal i w ktorym kanale go otrzymales ( np. 01 silnik , 17 zegary itp. )
pozdr, MenIB
www.vag.com.pl

!! !! PROSZE nie pisac do mnie na PW tylko EMAIL, dziekuje !! !!
MenIB
Sport
Sport

Auto: Audik

Postprzez Kraki20 » 23 lipca 2006, 11:27

W tym problem ze nie mam kodu błędu tylko ten komunikat :"Przekaznik chłodzenia paliwa przerswa /zwarcie do masy " niestety. Problem polega na tym ze paliwo idzie za cieple zpowrotem do baku. Znalazłem ze z czujnika, g81 ten, który mierzy temperaturę paliwa wracającego, jeśli przekroczy 70stopni Celsjusza poprzez przekaźnik, który nawalił (j445) powoduje włączenie jakiejś pompy, która schładza paliwo wracające do baku. Przekaźniki, które to mogą być to myślałem ze te, 2 które są za filtrem powietrza, ale oby dwa działają wiec nic tylko instalacja może być przerwa albo zwarcie albo nie te przekaźniki:/
Kraki20
Stella
Stella

Auto: leon tDI

Postprzez MenIB » 23 lipca 2006, 21:57

Czujnik temperatury paliwa jest w pompie paliwa , temperatura paliwa po odpaleniu samochodu ( zaraz po odpaleniu ) ,powinna byc na poziomie temperatury otoczenia. jesli tak nie jest to nalezy wymienic czujnik ( fakt , faktem czesto padaja ) kod bledu jest zawsze , chyba ze uzywasz jakiegos dziwnego programu ( bo masz polski komunikat :-))) ) VAGcom w nowych wersjach czyli np 311 czy 312 (pod COM ) daja nr bledu i komunikat. Chlodnica paliwa to element podobny do chlodnicy wody umieszczony tak jak pisalem pod podluznica pasazera. Sprawdz temperature na swierzo odpalonym silniku ( najpierw podlacz laptopa a potem odpal ) i ewentualnie zmien program , ( moge podeslac )
pozdr, MenIB
www.vag.com.pl

!! !! PROSZE nie pisac do mnie na PW tylko EMAIL, dziekuje !! !!
MenIB
Sport
Sport

Auto: Audik

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel