Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lukaszlsw napisał(a):Okazało się że mam wyklepanie gniazda PD
blachy napisał(a):U mnie rano wygląda to tak:
http://www.youtube.com/watch?v=G48FtI8d4Ig
Raczej to olewam, gdyż chwila moment i nie dymi nic, nawet przy przygazówkach jak na filmie. A może jednak się tym zainteresować i działać? Dodam że mam program i nie mam kata.
d11k napisał(a):a cos wiecej o tym sterowniku
florek napisał(a):ale on włącza się poniżej -5
florek napisał(a):no to nie wiem, ASO powiedziało mi co innego a po za tym u mnie jak nie ma -5 to nie grzeję świec ale odpala normalnie za pierwszym razem.
florek napisał(a):Panowie mam pytanie małe, ze względu że chce oddać auto na reklamację chciałem zaczerpnąć waszej opinii.
Objawy - rano kopci na niebiesko i drga max do 3 minut potem przestaję, jak ruszę to zostawiam białą chmurę i potem już nic.
Płynu nie ubywa, olej na 10tyś 0,5-0,7L czyli całe nic, zastanawiam się na Uszczelniaczem Zaworowym czy nie puścił, co wy uważacie?
na Logach jak robiłem z miesiąc temu nic nie było widać wszystko w normie (logi chyba dynamiczne były 3 bieg poniżej 1500str ok. 30km/h i gaz w podłogę)
Jakie ciśnienie było na każdym garku ?florek napisał(a):Ciśnienie prawidłowe
no tak może być.Na dymienie jest odpowiedz ale na szarpanie na zimnym już raczej nie. Wymień uszczelniacze pompek może coś pomoże no chyba ze już to zrobiłeś.florek napisał(a):dwie pompki są bardzo delikatnie słabsze ale powiedział że długi czas jeszcze na nie. Diagnoza wg niego to uszczelniacze zaworowe, za autem czuć przepalonym olejem
Zobaczymy....daj cynkaflorek napisał(a):Za trzy tygodnie go wstawiam więc czas pokarze.
ile?florek napisał(a):jakieś też 9,8 do 10,2
heh. Ja rozumiem doskonale. Tylko Ty chyba nie wiesz o czym piszesz.florek napisał(a):czytaj ze zrozumieniem
to coś więcej niż ideał.florek napisał(a):dobrze że twój jest taki idealny
pewnie tak. Szczególnie, że serducho masz naprawdę zdroweflorek napisał(a):pewnie by twojego objechał
z dziećmi się nie spotykam. Jak by to nie zabrzmiałoflorek napisał(a):nie chciałeś się spotkać
sid napisał(a):Nie wiem co mają świece przy tak wysokich temp. ale pomogło.
blachy napisał(a):U mnie poranny biały bąk zniknął po wymianie uszczelnień pompek (nie mam kata).
kobzyr napisał(a):Zobaczymy....daj cynka
Jeśli, kompresja jest, wałek,szklanki,uszczelniacze nowe a pompki są ok to pewnie wyrobione są gniazda pompek w głowicy wiec trza myśleć o innej lub regeneracji głowicyflorek napisał(a):auto złożone, pierwsze odpalanie wszystko okey, nic nie dymi nic nie drży, drugie odpalenie po nocy problem ten sam, samochód się trzęsie ok 2 minut i dymi na niebiesko:(, nie mam już sił ani pomysłów, wszystko zbadane, komputer i diagnoza nic nie pokazuję a silnika całego rozbierał nie będę bo to koszty, mocy nie stracił, jeszcze się zastanawiam czy wałek rozrządu (RUVILE) który wymieniałem ostatnio nie daję takiego objawu, na początku dymił mi na siwo, po wymianie wałka nic się nie działo, nie dymił a tak od miesiąca daję czadu coraz bardziej. Jakieś jeszcze ktoś pomysły ma ktoś?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości