Pozdrawiam i dziękuje wszystkim, którzy swoimi sugestaiami pomagali mi przy rozwiązaniu mojego problemu. Oby ten rok był już bezusterkowy dla mojego tdi'ka
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
witam.mozesz powiedziec jaki byl koszt tego elektrozaworu?endrju napisał(a):I to juz koniec moich problemów z odpalaniem. Winowajcą okazał się elektrozawór pompy paliwa.
Pozdrawiam i dziękuje wszystkim, którzy swoimi sugestaiami pomagali mi przy rozwiązaniu mojego problemu. Oby ten rok był już bezusterkowy dla mojego tdi'ka
ok to sprawdz i napisz jak mozesz.endrju napisał(a):Ja nie kupowałem sam tego zaworu, tylko mechanik go zamówił i zamontował. Kosztował mnie ten zawór u niego 100 PLN + koszt montazu.
Jeśli potrzebował byś numer tego zaworku, to mogę sprawdzić go na starym zaworze, bo mam go gdzies jeszcze.
Pozdr
endrju napisał(a):dami, może to banalne, ale ja w pierwszej kolejności sprawdziłbym statyczny kąt wtrysku. Możesz rónież rano przy problemie z odpaleniem spróbować odłączyć kostkę od czujnika cieczy chłodzącej i spróbować odpalić. Jeśli odpali bez problemu to będzie wskazywało albo na uszkodzony czujnik, albo na zbyt małą dawkę rozruchową. Bo jak odłączysz czujnik, to komp myśli, że jest -30 stopni i ustawiana jest wysoka wartość dawki rozruchowej. Sprawdź to.
bachnik, jutro dopiero będę mógł podać Ci ten numer elektrozaworu.
dami napisał(a):Masz może zdjecie jakieś gdzie ten czujnik sie znajduje?
dami napisał(a):A statyczny kąt wtrysku pewnie tlko mechanik sprawdzi?
Tonny S napisał(a):jasqlar, kolego jestes z Wawy podjedz do Janek do Diagtroników albo Mastersa na Alejach.
lec napisał(a):jasqlar, jedz na kontrole kata wtrysku najpierw. Gdzie robiles ten rozrzad? dorby fachowiec potrafi to tak zrobic ze nie musi juz poprawiac kąta - dlatego wiec pytanie gdzie robiles ten rozrzad ?
lec napisał(a):DobryGrzesWawa ?
Na pierwszy ogień sprawdź świece żarowe,moim zdaniem masz wszystkie do wymiany.Rafal_W_wa napisał(a):u mnie mam problem z odpalaniem na zimnym....
gdy zapalam go po kilku godzinach..czasem na drugi dzień... to musi troche pokrecić 3-4 sekundy... czasem troche dłuzej.. raz mi sie zdarzyło że za drugim razem...
podczas tego krecenia... dymi na szaro... gdy juz zapali to czysto i spokoj...
gdy jest ciepły pali na dotyk.
untaztood napisał(a):a czy to prawda jest, że świece nawet na zimnym silniku nie grzeją? (tzn jak jest lato oczywiście)
untaztood napisał(a):mój silnik to ASV, a kąt wtrysku to 0,44... Nigdzie nie mogę znaleźć, jaki jest prawidłowy... Czy ktoś się orientuje?
MaGGu_A3 napisał(a):untaztood napisał(a):mój silnik to ASV, a kąt wtrysku to 0,44... Nigdzie nie mogę znaleźć, jaki jest prawidłowy... Czy ktoś się orientuje?
na ciepłym silniku powinien wynosić 049-051
nie masz pęcherzyków powietrza w wężyku idącym do pompy wtryskowej z filtra paliwa ?
Ale co moge miec swiece wspolnego przy takich temperturach, przeciez i tak nie grzeja?
Sammael napisał(a):![]()
Fachowiec to Pan Wojtek oddział Masters Tuning Katowicesm00th napisał(a):A czy fachowiec który powiedzial ze kat wtrysku jest OK sam jest OK?
DAMiANO napisał(a):Fachowiec to Pan Wojtek oddział Masters Tuning Katowice Jutro podjadę do mechanika i może coś się dowiem...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości