lukaszlsw napisał(a):jaka wtyczka?tam nie ma nic co by można było podłączyć "wtyczką" co najwyżej wężykiem podciśnienia. Dochodzą dwa wężyki do tego miejsca. jeden na górę do sterowania EGRem drugi z boku do klapki gaszącej.
Aby zaślepić EGRA należy zdjąć przewód podciśnienia z elementu zaznaczonego na zdjęciu na czerwono! Następnie w wężyk wkręcić śrubę, i wtedy EGR nie działa.
Czarną strzałką zaznaczyłem miejsce z którego nie odłączamy podciśnienia (klapka gasząca) Nie ma wpływu na działanie EGR a po odłączeniu nieładnie auto gaśnie![]()
florek, jaki błąd wywala Ci na vagu? zrób loga BS grupy 03 i będzie wiadomo czy działa czy nie. Nie widzę dalszej potrzeby drązenia tematu bo nie jest on o zaślepianiu EGRa. A do odpalania rano ma się od jak pięść do nosa
lukaszlsw mam pytanie do C. Zauważyłem ze w moim Leonie nie ma również wężyka podciśnienia (klapka gasząca) i faktycznie podczas gaszenia "szarpie" silnikiem. I tu moje pytanie mozesz strzelic fote gdzie sie go podłącza z drugiej strony tzn. bo chciałbym go założyć
Z Gory dzieki