Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ale chyba używany? Bo samo sprzęgło G60 Sachsa kosztuje ~500PLN. A gdzie jeszcze jednomas? A śruby? Zastanawiam się nad takim zestawem - jednomas + sprzęgło - był np. firmy SRL za 800PLN. Nie wiem co lepsze, ten STATIM czy SRL ?bledow napisał(a):jednomas kompletny ze śrubami za chyba 550 zł i chyba sachsa
osobliwosc napisał(a):Tylko czy wymienić cały komplet tj dwumas i sprzęgło czy tylko wystarczy samo kolo dwumasowe?
No raczej nie, no bo dlaczego? Przynajmniej nie w moim przypadku. Najciszej jest sprzęgło 10 - 15 sekund po porannym odpaleniu auta, gdy sprężynki są "wypoczęte" po nocy. Gdy pocisnę Niutony na sprzęgło, sprężynki tak się ścisną, że hałasują jeszcze bardziej. Gdy jeżdżę delikatnie, słychać, ale mniej. Żałuję zakupu tego STATIMA, więc krytdi, zakładaj komplet SACHS, bo na niego ludzie najmniej narzekają. Sruby najlepiej nowe, ale ja założyłem na stare (z klejem), bo niestety za poźno się zorientowałem i już nigdzie nie dostałem nowych. Nowe miałem tylko do docisku.wesol napisał(a):trzeba dobrze obciazyc sprzeglo paredziesiat razy i powinno sie to skonczyc.
krytdi napisał(a):Zastanawiałem sie nad zestawem LUK ponieważ zrobili mi lepsza cenę.
bzykofm napisał(a):krytdi napisał(a):Zastanawiałem sie nad zestawem LUK ponieważ zrobili mi lepsza cenę.
Sprawdź na allegro u użytkownika WELMOT. Brałem kompletny zestaw u niego.
wesol napisał(a):sruby nie musza byc nowe. Tak jak nowych nie dajesz przykrecajac kola zimowe czy letnie. Sa wielkorotnego uzytku spokojnie bez obaw. to nie glowica.
Ja znalazłem do 1M w IC z oznaczeniem 411 0133 10. Te co Ty podałeś to wychodzi mi że do 1Pcristo napisał(a):LUK 411 0133 11 (N 906 650 01) - 90% VAGa ma te śruby. W ASO pewnie tak jak mówisz - są znacznie droższe.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości