witam
dzis zauwazylem ze przy ostrzejszej jezdzie po przekroczeniu 2000rpm nagle gwaltownie rosna obroty do 2400-2600rpm a samochd praktycznie malo przyspiesza. pozniej juz po przekroczeniu tych +-2400rpm jest normalnie i plynnie bez zadnych skokow wskazowki obrotomierza.....
w szczegolnosci tak sie dzieje na 3 i 4 biegu (najwyrazniej odczuwalne)
przejezdzilem na obecnym sprzegle oryginalnym od ALH jakies 3-4tys kilometrow (od modyfikacji) + 120tys km w serii
czyli jesli dobrze kombinuje sa to oznaki konczacego sie sprzegla? zgadza sie?
ciekawe jak dlugo jeszcze wytrzyma ale chyba lepiej zmienic poki jeszcze jezdzi zanim gdzies na autostradzie zupelnie sie rozkraczy :/
stad moje pytanie brzmi: na jakie zmienic aby bylo OK i wytrzymalo jeszcze dlugi czas? asv?
jesli ASV ta ciezko jest dogadac sie np w intercarsie bo prosza o numer silnika a jak mam im podac numer silnika skoro nie mam ASV :/ podobno w nich byly rozne sprzegla?
jakiego szukac? prosze o odpowiedz osoby ktore juz to przerabialy
moj leon to ALH po zmianie wtryskow na te od ASV i programie 130KM i 301Nm przy 2300rpm
[ Dodano: Sro 29 Lis, 2006 ]Wczoraj robiłem chipsa w Diagroniku i chłopaki powiedzieli mi, że Valeo zrobiło nowe kompletne sprzęgło do tego silnika (koło jednomasowe, tarcza ze sprężynami, docisk). Jest ponoć dużo mocniejsze od serii i lżejsze. Ma troche większą śrenicę tarczy i kosztuje ok 1200 zł. Ktoś juz ponoc testuje takie i ma mieć mocnego moda więc sprawdzimy czy się nie skopci
i co z tym sprzeglem? ma ktos numery jego?
ludiska pomozta leon zdycha :/
[ Dodano: Sro 29 Lis, 2006 ]czy te sprzeglo z oferty sachs
KLIKNIJ
o numerze 881864 999964 pasuje do ALH ASV AHF ASZ? czy to moze byc dobre rozwiazanie?
hmm ktos to testowal?
dziwna sprawa ze pasuje od najslabszych alh do mocniejszych asz ktore mialy inne moment Nm