Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

TURBO sie rozsypalo raz, zalozylem drugie i to samo

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: TURBO sie rozsypalo raz, zalozylem drugie i to samo

Postprzez zajcu » 30 kwietnia 2008, 07:29

No to narazie wiem tylko tyle że muszę kołować skądś lawetę, i samochód bo nie mam zadnego z hakiem stwierdziłem że nigdy sie nie przyda... Tylko jest jeszcze jeden problem nie tylko ja użytkuję ten samochód, jakie argumentu rzucić tej drugiej osobie aby ja przekonać do tego rzeźbienia, bo martwię się że ona będzie chciała zostać przy serii, ale samochód i tak i tak trzeba będzie gdzieś wieść kawałek, na nowym turbo (np wspomniane wyżej GT22 bądź CS1) pojeździ więcej niż na tej seryjnej dmuchawie prawda? Bo jak założę tego zdechlaka od VW to może mi znowu po 20-30 tys paść i wszystko od początku... Dobrze myślę?

Dzięki wszystkim za szybkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
176 KM nie daje rady, trzeba coś kminić ;P
zajcu
Signo
Signo

Auto: 2.0 TDI BKD+

Reklama

Postprzez loozik » 30 kwietnia 2008, 07:55

zajcu, nie wiem, jak Ty to robisz, że w takim tempie rozwalasz turbo! Pewnie nie stosujesz się do reguł i zaleceń jazdy turbaczem. Mój ASV na ori turbawce ma już 100tys i nic złego się nie dzieje. Na sofcie zrobiłem ponad 30 tys i nie oszczędzam go, bo PSJ jest bardziej niebezpieczny, niż konkretna jazda. Przeczytaj dobrze temat:
viewtopic.php?t=1427&start=0
loozik
Sport
Sport

Auto: lełon 1.9 TDi ASV+

Postprzez zajcu » 30 kwietnia 2008, 08:02

Mój BKD ma 94tys więc bardzo dużo jak na seryjną turbinę, przecież w większości przypadków te turbiny padają jeszcze na gwarancji! Ja obchodziłem się z nią jak z jajkiem, czasami po zdrowej jeździe czekałem ponad 5 minut przed wyłączeniem silnika... Wspomnę tylko ze samochód mam od niecałych 14 tysiecy bo był sprowadzony przy przebiegu koło 80tys więc mało tu odemnie zależało. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia w kwestii użytkowania turbo, temat który podałeś znam na pamięć, ponadto wydrukowałem go i dałem innym użytkownikom samochodu do obowiązkowego przeczytania. Moje turbo i tak baaardzo długo wytrzymało jak na BKD.

Pozdrawiam
176 KM nie daje rady, trzeba coś kminić ;P
zajcu
Signo
Signo

Auto: 2.0 TDI BKD+

Postprzez marcin_kielce » 30 kwietnia 2008, 08:21

No niestety turba z silnikow BKD sie strasznie sypia ;/
Seat Leon 4WD powered by Daniel&Dominik TTC Kraków.

WPT member
marcin_kielce
Cupra
Cupra

Auto: Haldex ;)

Postprzez olus » 30 kwietnia 2008, 09:29

z wlasnego doswiadczenia powiem zebys stroil turbo w miejscu gdzie je zakladales inaczej moga byc problemy (zwykle lenistwo i tuner na montera i monter na tunera beda zwalac)

Sprobuj do Rogalottiego zadzwonic (MR Motors) ewnetualnie CTV niech wystroi z kosmosu nie stal sie oddzialem Masters Tunning
olus
Sport
Sport

Auto: leo bmn

Postprzez fr3ak » 30 kwietnia 2008, 09:40

olus napisał(a): [...] ewnetualnie CTV niech wystroi z kosmosu nie stal sie oddzialem Masters Tunning

olus, strojenie bez hamowni? To chyba nie jest najlepszy pomysł, szczególnie jeśli ma być montowane big T... :whoeva:
fr3ak
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Postprzez olus » 30 kwietnia 2008, 14:23

ato tego nie wiedzialem :) myslalem ze Ctv cos tam ma
olus
Sport
Sport

Auto: leo bmn

Postprzez Superbman » 30 kwietnia 2008, 15:29

zajcu, co do przekonania drugoego uzytkownika do modow,to powiedz,ze nie ma co zakladac ori turbiny bo się zaraz posypie,co do tego ile pojezdzisz na wiekszej/hybrydzie to sie nie wypowiadam bo nie wiem. Popytaj kolegow byc moze ktorys ma autko z hakiem bierzcie lawete i jedziesz do MR lub CS(ja ostatnio na lawecie golfem ciagnalem vw t2 :okulary: ) No i spokojnie podchodz do sprawy o nerwy Ci tu nie pomogą, to tylko auta i awarie sie zdarzają.
ALH++ - 142/303 ;)
Superbman
Sport
Sport

Auto: Golf IV ASV+

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel