Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

demontaż alternatora

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

demontaż alternatora

Postprzez beniek25 » 28 grudnia 2007, 18:43

witam maniakow leona,
ja jestem szczelsiwym posiadaczem leona 1,9 tdi (110KM), lecz ostatnio stalasie bardzo dziwna sprawa. Autko nie chcialo odpalic, przy rozruchu przygasaly kontralki.
W pierwszym momencie myslalem ze to akumulator, lecz po wlozeniu innego i sprawdzeniu mojego okazalo sie ze nie. wiec ruszylem dalej. Nie krecil wiec pomyslaem ze, to szczotki w rozruszniku zaczelem go rozierac ale okazalo sie z braku odpowiednich mocy (kanalu i dobrego klucza), odstawilem do mechanika. on po sprawdzeniu rozrusznika zaopiniowal ze jest dobry no to sie ucieszylem :jupi:, lecz dodal ze przyczyna zatrzymania silnika jest alternator, ktory sie zatrzymal.
Bylem przy demontazu alternatora i mam pytanie, bo wybebyszyli mi czesc auta (przewód od chłodnicy u dolu i wiatrak). Jak mozna najszybciej i najloatweij wyjac alternator, czy jest jakas instrukcja? Bo szukalem i nie znalazlem, a wydaje mi sie ze mechanik nie bradzo wiedzial jak go wyjac inna metoda.

Lecz historia konczy sie dobrze bo siadlo tylko lozysko a nie sprzeglo i inne rzeczy w alternatorze.
pozdrowiam
pozdro
beniek25
beniek25
Stella
Stella

Auto: seat leon

Reklama

Re: demontaż alternatora

Postprzez T/J » 28 grudnia 2007, 19:49

Najszybciej tak jak to zrobił mechanik
T/J
Stella
Stella

Auto: VWBora

Re: demontaż alternatora

Postprzez Marcin_TDI » 2 stycznia 2008, 10:13

beniek25, napisz mi gdzie naprawiales ta usterke.. moze byc na pw...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel