Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

ryto napisał(a):Witam,
podłączę się pod posta. Mój toledo II ASV czasami drga. Drgania są raz większe, a raza mniejsze. Był w MR Motors na sprawdzeniu i... hmm w zasadzie nic nowego mi nie powiedzieli. Sugerowali wymianę poduszek skrzyni biegów: dolnej i lewej... Mówili też że mozna od razu sprawdzic "plecionki" - nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Co to takiego i gdzie to można kupic?
Nie sądzę, żeby to pomogło, ale dla świętego spokoju postanowiłem to zrobić...
Czy ktoś może mi podać nr vw tych poduszek? Próbowałem znalezc w ETCE, ale nie wiem jak to fachowo się nazywa, a sam na rysunkach nie potrafię tego odlaleźć...
Dodatkowo czy przy wymianie szklanek (popychaczy) trzeba rozebrać głowicę i ponownie ją "planować". Czy nie jest to potrzebne?
Pozdrawiam.

adam1.9TDI napisał(a):Niech ktos napisze czy wymiana poduszek pomaga

Valdo napisał(a):to MA tak stukać?
jędrek napisał(a):Koledzy podpowie ktoś z tą wymianą jak wygląda

jędrek napisał(a):Koledzy nie bylo mnie jakiś czas w domu żona miała auto.Mam taki problem dodam że dwumas wymieniany niedawno.Objaw jest nastepujacy jak odpalam auto jest takie szarpnięcie i przy gaszeniu jest podobnie nie ważne czy na sprzęgle czy bez.To może być objaw zużytej którejś poduszki?
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk

piotrek1991 TDi napisał(a):A ja mam takie pytanie odnośnie wymiany samych wkładów gumowych w poduszce/łapie silnika na poliuretan firmy StrongFlex, chodzi mi o te mocowanie jak w linku : http://vagtools.com/mk4dogbone.htm. Czy warte jest to pieniędzy do normalnej jazdy, czy opłaca się i czy nie ma później jakiś innych problemów?
chlorek napisał(a):do codziennej jazdy raczej nie, dodatkowo trzeba by posiadać sportowe zawieszenie aby to ładnie współgrało.
Kamil90 napisał(a):Z tym poliuretanem będzie Ci nawet ciężko wysiedzieć w aucie, wszystko drży - nie nadaje się do TDI

Bry1ant napisał(a):Na lemforderze tez drzy, jak poduchy to tylko ori niestety.

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości