Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

SEAT LEON4 TDI przyspieszenie ?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

SEAT LEON4 TDI przyspieszenie ?

Postprzez Robert » 24 sierpnia 2006, 21:46

Cześć, chciałem na początku wszystkich przywitać, jestem nowym użytkownikiem LEONKA TDI 4x4 :)

Chciałem zapytać sie kolegów którzy posiadają Leona4 TDI jakie mieli wrarzenia z jazdy przed wgraniem chipa. Ja użytkuje swojego od jakiś 2 tygodni i uważam że to auto jest troche mułowate, oczekiwałem czegoś innego od tego silnika, lub coś z nim nie tak.

Dzisiaj byłem na podpięciu do kompa i właściwie wszystko jest OK, gościu który podłączał komputer wspomniał że wydaje mu się że silnik za wolno sie wkręca i prawdopodobnie turbo ma troszke mniejsze ciśnienie i może przyczyną jest przytkany wydech który to ogranicza.
Co o tym sądzicie? Auto dzisiaj posiada 116 tysięcy przebiegu i wydaje mi się ze taki przebieg to nie dużo na silniki TDI.

Czy ktoś z was miał podobne odczucia co do tego Leona, może jest on za ciężki i te 150 koników to dla niego troszke mało? Czy może ktoś z was miał przytkany wydech czego efektem było słabo przyśpieszające auto? Wiem że 4x4 jest chyba ze 180 kg cięższy od jednej ośki ale czy taka masa może powodować takie dolegliwości?

Czy wgranie wirusa u niektórych z Was było spowodowane podobnymi odczuciami w czasie jazdy, czy może poprostu chęć dużej mocy :)

pozdrawiam
Robert
Robert
Stella
Stella

Auto: 1M Leon TDI 150PS4x4

Reklama

Re: SEAT LEON4 TDI przyspieszenie ?

Postprzez Patee » 24 sierpnia 2006, 23:26

katalizator dalej tam siedzi fabryczny od nowosci??
E-46 330xd Touring
E-36 328i Cabrio
Yamaha Raptor 350
Patee
Sport
Sport

Auto: bimmers

Postprzez Tonny S » 25 sierpnia 2006, 06:29

Robert napisał(a):uważam że to auto jest troche mułowate, oczekiwałem czegoś innego od tego silnika, lub coś z nim nie tak.

Jestes 1 osobą która uwaza ARL za mułowate auto wiec jedz na porzadna diagnostyke na kompa do www.tdi-tuning.pl oddział Katowice albo do www.compsport

Jak koles mówił, ze słabo pompuje to moze byc wiele problemów dlatego dobry diagnosta i diagnoza podczas jazdy a nie jak auto stoi.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez Robert » 25 sierpnia 2006, 07:36

Patee napisał:
katalizator dalej tam siedzi fabryczny od nowosci??

Tak prawdopodobnie katalizator jest od nowości.

Tonny S napisał:
jedz na porzadna diagnostyke na kompa do www.tdi-tuning.pl oddział Katowice albo do www.compsport

Znacie jakiś dobry warsztat w okolicach Wrocławia ? jestem z Wałbrzycha bo do Katowic to troche z czasem ciężko :(
Robert
Stella
Stella

Postprzez BioBogon » 25 sierpnia 2006, 07:48

Robert napisał(a):Tonny S napisał:
jedz na porzadna diagnostyke na kompa do www.tdi-tuning.pl oddział Katowice albo do www.compsport

Znacie jakiś dobry warsztat w okolicach Wrocławia ? jestem z Wałbrzycha bo do Katowic to troche z czasem ciężko :(

www.jetronik.pl
BioBogon

Postprzez Robert » 25 sierpnia 2006, 08:28

ok umówię sie z jetronik. Wcześniej ze swojej strony sprawdze sobie układ wydechowy może przy kolektorze jakiś świnstwo się nazbierało.
Dziękuje za informacje, podziele się informacjami po diagnozie Leonka ...

[ Dodano: Sob 26 Sie, 2006 ]
dzisiaj dzwoniłem do jetronik i czekam na termin na ich hamowni.

Ale dziś wyprubowałem patent z testem na przepływomierz tz. użyłem nieświecącej diody i podpiołem ją pod wtyczkę do przepływomierza (wyłaczając przepływomierz) i powiem wam chłopaki że auto odżywo. Wiec to tylko przepływomierz.

Teraz pytanie do Was jaki przepływomierz do ARL (wiem ze jest post z przepływomierzami) ale nie znalazłem na tej liście do ARL z silnikiem 150 PS, może macie liste z zamiennikami z Bosha ?

[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 ]
Witam kolegów po dłuższej przerwie, zrobiłem juz LEONA :) Auto do 100km/h przyśpiesza do 9 sek. w porównaniu z tym co było to przepaść. Powodem moich problemów po zakupie auta były pompowtryskiwacze oraz wałek rozrządu wraz popychaczami. Dziękuję wszystkim za pomoc w diagnozowaniu problemu.
Robert
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel