Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[PB+LPG] Wysokie obroty po odpaleniu i spalanie ogromne

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[PB+LPG] Wysokie obroty po odpaleniu i spalanie ogromne

Postprzez lasotek » 26 marca 2009, 22:22

Witam! jakiś miesiąc temu byłem u mechanika na wymiane termostatu, i przy okazji wyregulował mi przepustnicę (bez czyszczenia) i pojawił się taki problem że jak odpalam zimny silnik to ssanie utrzymuje się na obrotach 1200 a jak zgaszę i odpalę ponownie auto to obroty są już normalne ( przy odpalaniu nigdy nie dodaje gazu). Czyżby to wina przepustnicy?? I ostatnio zauważyłem wysokie spalanie LPG, jak jadę 90km/h na LPG to komp wskazuje mi średnie spalanie 12 L a jak przełączę na PB to komputer wskazuje 8.5 L Co może być tego przyczyną. co do gazu to wymienię reduktor i zobaczymy... ale te wysokie obroty po odpaleniu...?? nie mam pojęcia.
Patrzę w lustro codziennie rano, jestem coraz przystojniejszy- ale dzisiaj to już przesadziłem!!
Był Leon 1M 1.8 APG, Jest Octavia 1.8T+ AUM
lasotek
Signo
Signo

Auto: Octavia 1U
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: [PB+LPG] Wysokie obroty po odpaleniu i spalanie ogromne

Postprzez matadorRS » 27 marca 2009, 18:34

A nie wydaje Ci sie normalne ze silnik wlacza ssanie i dlatego obroty za na 1200?
matadorRS
Signo
Signo

Auto: 20VT

Postprzez lasotek » 27 marca 2009, 19:50

wiesz tego wcześniej nie było i dlatego to mnie zdziwiło... a poza tym miałem poprzednio MDO i ssanie to maks obroty wzrastały do 900 a nigdy powyżej 1000 a przy tym słychać ciekawy szum powietrza ale to pewnie tak ma być.
Patrzę w lustro codziennie rano, jestem coraz przystojniejszy- ale dzisiaj to już przesadziłem!!
Był Leon 1M 1.8 APG, Jest Octavia 1.8T+ AUM
lasotek
Signo
Signo

Auto: Octavia 1U
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez roosman » 1 kwietnia 2009, 10:35

matadorRS napisał(a):A nie wydaje Ci sie normalne ze silnik wlacza ssanie i dlatego obroty za na 1200?
wątpię... to nie Tico.

lasotek nie wiem co miało na celu regulowanie przepustnicy bez czyszczenia. Po co??? wykręć tą przepustnicę i wyczyść, zaadoptuj. jak poszukasz na forum to znajdziesz jak to robić. Komputer pokazuje spalanie na gazie 12 litrów - a co wychodzi na stacji?? Też tak samo?? bo mój komputer przy mojej jeździe po mieście pokazuje 7benz (7 na stacji) i 7 gazu (8,5) na stacji. Może wtryskiwacz Ci któryś leje?? podjedź do gazownika niech duma.
A tymczasem w garażu - 8,5l, 757KM, 16 cylindrów\
roosman
Cupra
Cupra

Auto: Mustang
Silnik: benzyna inny

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna