Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Regeneracja turbiny, bądź kupno hybrydy [BAM]

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Regeneracja turbiny, bądź kupno hybrydy [BAM]

Postprzez dadyn » 26 lipca 2018, 07:58

Jako że przyszedł czas na regeneracje turbiny w moim BAM (puszcza olej. luz na wirniku), zacząłem się rozglądać po internecie i trafiło się takie coś https://tiny.pl/g6jw4. Jak wygląda sprawa montażu tego pod seryjną mape, IC, itp. Można montować zamiast seryjnej turbiny jeździć póki co i ewentualnie później modować i wyciągnąć więcej kucy. Czy może seryjną turbinę regenerować ?
dadyn
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon 1M1 Cupra R
Silnik: BAM 1.8

Reklama

Re: Regeneracja turbiny, bądź kupno hybrydy [BAM]

Postprzez Tooshie » 26 lipca 2018, 16:43

Niestety nie powinno się jeździć bez zmiany mapy. U mnie po założeniu hybrydy turbo pompowało 1,8bara. Ale ogólnie jak masz turbo do roboty to pakowałbym bez zastanowienia hybryde
296M / 393 Nm by Gregor10
Tooshie
Sport
Sport

Auto: Cupra R
Silnik: BAM 1.8

Re: Regeneracja turbiny, bądź kupno hybrydy [BAM]

Postprzez PanPucek » 13 sierpnia 2018, 09:14

Osobiście jeśli miałbym robić hybrydę to tylko w sprawdzonym warsztacie np. Perun Turbo... Każdy rzuca sloganami hybryda, a tak na prawdę nikt nie piszę co kryje się pod tym hasłem :roll: W zależności jaki wirnik wsadzisz to taką moc osiągniesz, ale może być to okupione trwałością turbiny... Perun do mniejszego turbo K03 oferuje przynajmniej 3 rodzaje regeneracji :wink:

Przy hybrydzie pasowałoby już wymienić IC, wydech, TIP aby wykorzystać jej potencjał. Kwestia czy chcesz iść w koszty czy np. wsadzić oryginał i potem tylko sam soft na 250KM.
PanPucek
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: AUQ 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna