Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marian + napisał(a):nagrzej samochód gdzies do tempetarury 75 stopni.podnies maske i dotknij chlodnicy.powinna byc całkowicie zimna jezeli jest letnia czy ciepła termostat do wymiany.poprostu za wczesnie otwiera.w sumie możesz sprawdzic jak wskazówka bedzie podchodzić pod 90 stopni tez powinna byc całkowicie zimna.sprawdzaj w miare mozliwosci górną czesc chłodnicy.
Chemist napisał(a):Witam wszystkich.
Mam takie male pytanko.
Posiadam Leosia z 2005r 1.6. 16v BCB + LPG. Pewnego czasu zaczal wariowac mi wskaznik temp, no to wymienilem czujnik, uspokoilo sie. Po pewnym czasie zauwazylem ze auto mi sie nie moze zagrzac, dochodzi do jakis 70-75 stopni i tyle. Poszedl do wymiany termostat. I teraz mam takie pytanko, po jakim czasie auto powinno osiagnac 90 stopni? Wydaje mi sie ze strasznie powoli mi sie dogrzewa. Przy obedcnych warunkach pogodowych to jest jakies 10 i wiecej km. Jazda w miare spokojna tak 2500-3000 obrotow. Dodam ze po okolo 5km przejechanej trasy wskazowka zaczyna ruszac. Czy to normalne? Dzieki za kazda informacje.
dziobi42 napisał(a):To chyba coś za szybko ci sie nagrzewa u mnie 50 stopni ma po ok 3-4km a 90 po 7km. A jak ustawisz grzanie na max to tylko będziesz zabierał ciepło z płynu i będzie jeszcze wolniej się nagrzewał.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość