Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dzinks0 napisał(a):Znowu na lpg szarpało i wypiąłem wtyczkę egr to się uspokoiło.
dzinks0 napisał(a):Czasami wydaje mi sie że to lpg ale raczej nie. Na pb też faluje tylko rzadko. Trudno to określić bo raz na jakiś cAd na pb pofaluje i potem niewiadomo kiedy. Na lpg raczej czesto. Ostatnio odlaczylem czujnik ciśnienia wspomagania podczas falowania. Nic nie pomogło. Odlaczylem czujnik od filtra węglowego i od razu falowanie ustalo. Sprawdziłem go jak pisze na necie i raczej sprawny. Niektórzy zaślepjaja ten wężyk. U mnie odrazu obroty w górę skoczyły i przy ruszaniu szarpal. Po akcji z ta wtyczka cos niby sie uspokoiło bo faluje mniej ale na jak długo.
marcin7x5 napisał(a):Z tymi obrotami po odpaleniu na ciepłym to często przyczyną jest czujnik temp wody. Podejrzyj wskazania czujnika w ecu.
mat06 napisał(a):Cześć, nie mam problemów z falowaniem obrotów, ale od nowości przepustnica nie była czyszczona, więc chciałbym to zrobić profilaktycznie. Czy przy okazji warto wyczyścić zawór EGR i tą rurkę idącą od EGR do przepustnicy?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość