Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Rai_pl napisał(a):ps. jak wyciągnąć cewki bo tam jest mega słaby dostęp do nich
the_driver napisał(a):Rai_pl napisał(a):ps. jak wyciągnąć cewki bo tam jest mega słaby dostęp do nich
podważasz wtyczkę śrubokrętem i cewka wychodzi, wypinasz wtyczkę i tyle. wypięcie jest o tyle proste, że palcem wskazującym wystarczy wyczuć zatrzask i wcisnąć go w kierunku ciągnięcia. nie ma tragedii przy wyciąganiu
the_driver napisał(a):niby powinny być NGK platynowe
grzechu83 napisał(a):Jak ostatnio sprawdzałem w konfiguratorze na stronie NGK, to podane były V-line. Ja na takich jeżdżę odkąd mam leona (ok 100k km) i wszystko gra.
bacardi napisał(a):Rai_pl, jeden lub dwa wkretaki, wycelowac jakis punkt zaczepienia najlepiej na wysokosci przelamania cewki i z wyczuciem podwazac na zasadzie dzwigni, niektore ida troche ciezej i czlowiek sie boi aby cos nie polamac, ale w koncu wyjda...
vwteamkal napisał(a):Silnik1.6 16V AZD Wg NGK powinny być PZFR6J-11
dragon napisał(a):Po jakim przebiegu powinno się dokonać wymiany świec zapłonowych jedno-elektrodowych platinium marki NGK lub Bosch ? Pozdrawiam.
pietrek86 napisał(a):Mam pytanko czy świece NGK do Leona 1.6 16v 105 koni to dobry wybór
pietrek86 napisał(a):Ja mam NGK i nie narzekam
co to ma wspólnego ze świecami? Jeśli ma to niewiele, ponieważ proces spalania w benzynie i gazie następuje w skutek wybuchu mieszanki po uprzednim zapodaniu iskry i to co się dzieje po podaniu iskry, odbywa się samoczynnie bez udziału świecy... Niektórzy gazownicy LPG proponują przerwę ustawić 0,7 mm (szczególnie w starych autach) ma to ustabilizować iskrę, gdy cewki się kończą, w przypadku silników w 100% sprawnych nie ma to uzasadnienia.heniek napisał(a):... Co do przerwy to sprawa tez dyskusyjna, bo gaz spala sie inaczej od benzyny i do gazu zaleca sie przerwe na swiecach 0,7-0,9..."
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości