Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
panrybka napisał(a):grzechu83 ile cię kosztował cały ten zestaw
Tomek_WaWa napisał(a):bacardi,
na rysunki z etki zaznaczyłem czerwoną kreską te pozycje, które wymieniłeś.
Nurtuje mnie jedna jeszcze jedna rzecz... Numer "19" zaznaczony pełnym kołem jest to tzw. "kanał powietrzny". Czy to też instalowałeś ? czy to jest niepotrzebne ? Do czego w ogóle służy ? jakie ma zastosowanie ?
czoko napisał(a):Przyrost mocy do 114 kW, moment 165 Nm. Kosz z hamownią 800zł.
b0g0b0jny napisał(a):W sumie to zabardzo nie rozgryzlem jak wzucic kilka fotek do jednego postu wiec sa one tutaj http://smoq.ignet.pl/b0g0b0jny_leon/ Co do ich opisu to:
Zdjeta zostala obudowa i jej juz nie ma bo sie nie miesci co przy okazji rozwiazuje problem z seryjnym miejscem na filtr powietrzea.Jak widac na fot.5 i fot.6 silnik nie prezentuje sie zbyt okazale i wszystko jest na wierzchu lacznie z ta dziura ktora widnieje na zdjeciu 6 i nie wiem co to jest ?.Chyba z czasem bede sobie musial zrobic jakas plyte na silnik.Moze ktos wie gdzie?.Rura wyprowadzona jest (3) i skierowana w prawy gorny rog maski zalozona jest na nia rura teromoizolacyjna(wyglada jak te sluzace do budowy ogrzewania w domach) gdyz kwasowka bardzo mocno sie nagrzewa. Filtr oddzielony jest od silnika metalowa przegroda ktora dotyka do krawedzi maski przez co tworzy sie praktycznie zamknieta przestrzen.Przegroda przykrecona jest do polki na akumulator (fot7) a z drugiej strony to jednej ze srob ktore sa pod szyba co widac na fot5.W sumie to montaz byl dlogi tylko ze wzgledu ze musieli wszystko pare razy przycinac i doginac zeby dobrze pasowalo teraz dezinstalacja tego trwa z 5min zaklada sie obudowe i stary filtr i nowka sztuka.Jest jednak jeden problem w miejsce gdzie znajdue sie filtr jest "zadobrze odizolowane" bo nie dociera tam tez za duzo powietrza i po to zainstalowana jest ta druga rura (fot4) ktora przebiega pod akumulatorem i konczy sie dopiero przy prawym halogenie w poblizu wlotu powietrza do chlodnicy (najbardziej optymalne miejsce) i radzono mi zrobic np. nawierty w plastikowej obudowie halogenu ale ja i tak mam zamiar w przyszlym roku kupic zdezaki od TS'a wiec tam jest siatka a nie plastikowa obudowa.
Felype napisał(a):1nancy jak soie daje radę ta Simota, masz już może jakieś wykresy? Skąd dokładnie masz doprowadzone zimne powietrze?
1nancy napisał(a):łapak od tdi
Felype napisał(a):5. Jak doprowadzić zimne powietrze, czy "kierownica powietrza od TDI" pasuje plug&play bez większych przeróbek i jest dobrym rozwiązaniem?
Felype napisał(a):Czy ktoś zorientowany mógłby w takim razie napisać numer(y) tego łapaka od TDI, pasującego do Leona? Proszeeee
michalm napisał(a):kamilsloma, sprawdź dokładnie czy zarówno jeden jak i drugi pasują do 16V (z tego co kojarzę to masz właśnie taki motor).
Felype napisał(a):Ceny tych części na dzień dzisiejszy:
1M0805961-33zł.
1M0805962A-48zł.
1M0805965-17zł.
1M0805967-13zł.
165827592-1,10zł/szt.
N0139649-0,41zł./szt.
bacardi napisał(a):a pewno wbrew wczesniejszemu spisowi nalezy wybrac komplet z lub bez A na koncu... :]
Felype napisał(a):czy obroty na biegu jałowym trzymają się równo czy skaczą jak żyd po pustym sklepie?
Felype napisał(a):- czy nic złego się nie dzieje, czy przepustnica się nie syfi lub nie mówi papa?
- czy osiągi są cały czas na tym samym poziomie?
- czy spalanie wzrosło?
- czy obroty na biegu jałowym trzymają się równo czy skaczą jak żyd po pustym sklepie?
- czy są jakieś inne niepokojące objawy?
Wszystko sie da. Aby bylo chwilowe spalanie i inne funkcje, trzeba zamontowac licznik MFA z Leona, wiazke + manetke wycieraczek z przyciskami, mozna tez pomodzic i wlozyc odpowiednio przygotowany licznik z Golfa IV lub Passata B5 tzw. pol FIS, lub pelny FIS.Rai_pl napisał(a):Czy radę wyposażyć Leona w chwilowe spalanie lub też tempomat ? wiem że wypadałoby manetki zmienić ale i czy komputer cały etc. - oriętuje się ktoś ?
w dieslach to standard , szkoda że nie w 1.6 BCB - a ty masz chwilowe spalanie ?!bugajek
Rai_pl napisał(a):Kurza Stopatez mam bcb 04r i hmm jakaś mizerna ta wersja
![]()
Powiedz mi w Trasie Na 5 biegu z jaką prędkością wychodzi najmniejsze spalanie ?!
Rai_pl napisał(a):zatrzymają na tych 600 czy schodzą np. do 500 i odbijają do 1100
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości