Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Czy mam to rozumieć jako ZŁOŚLIWOŚĆA najwięcej doświadczenia w tuningu silnika 1.4 ma kto, no kto jak myślicie?
mw1978
sikor77 napisał(a):na 1,8t trzeba niestety miec kase , a mnie moj leon i tak bardzo cieszy choc to taka kobyla.
mw1978 napisał(a):zostałem wywołany do tablicy!
oczkolek napisał:Czy mam to rozumieć jako ZŁOŚLIWOŚĆA najwięcej doświadczenia w tuningu silnika 1.4 ma kto, no kto jak myślicie?
mw1978![]()
![]()
oczkolek napisał(a):Jeżeli tak się poczułeś to przepraszam.
czy da zejsc do okolo 11sekund do 100
Panowie a ja w Bednarach na zlocie przegrywałem z 1.6 100PS minimalnie tzn o długość auta a 3/4 dystansu łeb w łeb a śmigałem na 18-ach:-Dpodobnie jak ali, nie sądzę, zeby przyspieszenie było takie jak w 1,6
No dokladnie 100 KM to 8V i zdecydowanie widac ze 8v jest wolniejsza od 16v dlatego podalem wartosc 12 sec - jesli kierowca kupa to stado koni nic nie daPośpiech napisał(a):ali, ale Tonny'emu chodzi zapewne o 8V, który nieco dłużej przyspiesza. Zresztą ja bym nie patrzył na efekty ścigania się w Bednarach, bo różni kierownicy różnie jechali.
sikor77 napisał(a):a ja nadal bede meczyl
moze mi ktos jednak napisze co z tym momentem obrotowym ?
jak on sie ma do mocy ?
czy dzieki kozystniejszemu przeprowadzeniu momentu mozna dojsc do 11,12s do 100km w 1,4 16v ?
moze zmiany w dolocie i wydechu jak proponuja w auto s3 żygota .
i jak to wszystko sie ma do trwalosci silnika
wiem ze najlepiej miec 1,6 ale nie kazdy tak po prostu moze .
dzieki za wszelkie info
Też tak uważam i nie tylko ja ale wytłumacz to MW, ktory nawet nie przejechał sie tym autem po zrobieniu dolotu tylko kazał demontowaćcolin napisał(a):Uwazam ze ten dolot Auto-Lidera wypadl swietnie i naprawde 10Nm w takim silniku nie chodzi piechota.
A koszty uzyskania wiekszych mocy no szczerze mowiac napweno nie beda mniejsze niz 100zl/1KM
POzdrawiam
sikor77 napisał(a):a ja nadal bede meczyl
moze mi ktos jednak napisze co z tym momentem obrotowym ?
jak on sie ma do mocy ?
czy dzieki kozystniejszemu przeprowadzeniu momentu mozna dojsc do 11,12s do 100km w 1,4 16v ?
moze zmiany w dolocie i wydechu jak proponuja w auto s3 żygota .
i jak to wszystko sie ma do trwalosci silnika
wiem ze najlepiej miec 1,6 ale nie kazdy tak po prostu moze .
dzieki za wszelkie info
Tonny S napisał(a):arek_s, można kupić Kit- i samemu sobie zamontować efekt bedzie podobny.
No tu masz racje, że poprzez proby dopasowywania długosci i montazu pr mozna uzyskać jak najlepsze przyrosty sprawdzajac to i weryfikujac poprzez pomiar na hamowni.Pośpiech napisał(a):Dlatego właśnie wydaje mi się, że kit z okresloną (nie modyfikowalną długością power rury) zapewne podniesie osiągi, ale nie aż tak jak byłoby to zrobione w warsztacie z hamownią.
BTW jaki mniej wiecej jest koszt kitu K&N dla 1,6?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość