Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Sondy Lambda pokazują błędy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Problem z checkiem

Postprzez Matii705 » 19 grudnia 2016, 20:59

Jutro bede mial miernik to sprawdze. Chodzi tylko o sprawdzenie przewodow przy sondzie i kostce czy moze gdzies jeszcze w podszybiu cos jest do sprawdzenia. A i jakby mogl ktos podeslac jakie powinny byc wartosci napiecia na kabelkach
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: Problem z checkiem

Postprzez marcin7x5 » 19 grudnia 2016, 21:42

Mierzysz czy nie ma zwarcia pomiędzy kabelkami potem między kabelkami a masą a na koniec każdy kabelek sprawdzasz od wtyczki przy rondzie aż do wtyczki do sterownika silnika. Na przewodach od grzałki sondy musi być min 11v.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 11 lutego 2017, 12:56

Odświerzam temat w moim Leonie nadal występuje problem palącego sie checka konkretnie błąd 17586. Wymieniona sonda lambda akumulator.Jedyne co mi przychodzi do głowy to albo padnięta sonda albo jak to wczesniej stwierdził elektryk nie zmienia się wartość zaworu egr,ewentualnie padniety sterownik ecu.Zarzucam logi jakie zrobił w vagu moze na coś się zdarza niestety tylko statyczne bo nie mam lapka zeby dynamiczne zrobic http://vaglog.pl/log-041_Wu1J9f.html http://vaglog.pl/log-031_032_033_2tRcDqx.html http://vaglog.pl/log-037_036_034_r0RCp5.html http://vaglog.pl/log-003_6Txw56.html
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Kit_Car » 11 lutego 2017, 18:11

Błąd sporadyczny czy ciągły? Sprawdź temperaturę sondy po odpaleniu zimnego silnika. Powinna stale rosnąć i jej ogrzewanie powinno być włączone. 17586 ten błąd oznacza przerwę w obwodzie grzania lambdy, skoro sonda nowa to poszukałbym tej przerwy...
Zobacz Profil
Kit_Car
Stella +
Stella +
 
Posty: 40
Dołączył(a): 28 października 2016, 08:28
Auto: Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 11 lutego 2017, 20:02

Masz zbyt duże wartości wyuczone. Powinny być w przedziale +-10% a u ciebie są 18%. Ja miałem takie a nawet większe gdy siadała pompa paliwa.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 11 lutego 2017, 21:31

Kit_Car napisał(a):Błąd sporadyczny czy ciągły? Sprawdź temperaturę sondy po odpaleniu zimnego silnika. Powinna stale rosnąć i jej ogrzewanie powinno być włączone. 17586 ten błąd oznacza przerwę w obwodzie grzania lambdy, skoro sonda nowa to poszukałbym tej przerwy...
]
Błąd sporadyczny

marcin7x5 napisał(a):Masz zbyt duże wartości wyuczone. Powinny być w przedziale +-10% a u ciebie są 18%. Ja miałem takie a nawet większe gdy siadała pompa paliwa.

Czyli moze to być wina pompy paliwa?Tylko że pompa była wymieniana całkiem niedawno
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Kit_Car » 11 lutego 2017, 22:31

Sprawdź czy zasilanie grzałki sondy nie ma przerwy, czy kable nie poprzecierane, załamane. Może kostka zaśniedziała (nie ta sondy tylko tam gdzie sonde wpinasz). Najpierw zajmij się tym że grzanie czasem nie działa. A nie działa bo nie dostaje prądu. Znajdź przerwę w obwodzie, ruszaj kablami, bo jak błąd sporadyczny to czasem tylko gdzieś robi się przerwa.
Mi raz podobny błąd (17588- zwarcie zasilania sondy do plusa) wyskoczył w duże mrozy i jak przytarłem podwoziem o świeży śnieg. Raz się pojawił i po skasowaniu spokój.
Zobacz Profil
Kit_Car
Stella +
Stella +
 
Posty: 40
Dołączył(a): 28 października 2016, 08:28
Auto: Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 12 lutego 2017, 11:06

Matii705 napisał(a):Czyli moze to być wina pompy paliwa

Nie koniecznie bo może być to np wina któregoś z wtryskiwaczy lub zaworu na listwie wtryskowej odpowiedzialnego za utrzymywanie właściwego ciśnienia. Ogólnie to co ja ci piszę to dotyczy tych logów co podałeś. Błąd może być związany z zupełnie innymi przyczynami.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 12 lutego 2017, 13:00

Rzeczywiście jutro sprawdzę całe oklaboanie i będę już wiedział coś więcej. Ewentualnie poszukam przyczyny gdzie indziej. A co sądzicie o tej opinii elektryka ze to wina egr gazował nim na postoju i stwierdzil ze wartosc odczytu egr sie nie zmienia tak jakby się nie otwierał czy to tez może być wina
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 12 lutego 2017, 15:44

Egr się nie otwiera podczas przegazówek na postoju. Chyba, że robisz test jego działania.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 12 lutego 2017, 16:15

Czyli można powiedzieć że elektryk tylko skasował kasę za podpięcie a nie wiele pomógł.Jutro jak wszystko posprawdzam będę wiedział więcej
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 12 lutego 2017, 18:55

Większość speców potrafi tylko odczytać zapisane błędy a nie koniecznie poprawnie je zinterpretować o diagnostyce poszczególnych danych nie wspominając.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Kit_Car » 13 lutego 2017, 16:34

Potwierdzam, EGR nie otwiera się na postoju. Tylko podczas jazdy i (chyba bo tego pewny nie jestem) na rozgrzanym silniku.
Zobacz Profil
Kit_Car
Stella +
Stella +
 
Posty: 40
Dołączył(a): 28 października 2016, 08:28
Auto: Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez agrala » 13 lutego 2017, 23:48

Gdyby się EGR nie otworzył to by Ci walił błędem bo by to wykrył.
W dieslu się otwiera na biegu jałowym, w benzynie nie.
Te 18% to obciążenie silnika a nie wyuczone wartości.
Wyuczone dla lambdy powinny być w bloku 32 a tam jest zero w oknie 2 i 3.
Może kolo zrobił reset wartości wyuczonych i przez to te zera tam.
Gdyby miał wyuczone +18 to by mu już dawno waliło że uboga mieszanka jest.
Proponuje podawać opisy błędów jakie wywali diagnoskop - kompletne.
Błąd się tyczy nie grzałki a prądu pompy w grzałce.
Zazwyczaj taki błąd oznacza uszkodzenie sondy.
Nie ma sensu wstawiać tu zamienników - jest tylko dwóch producentów dla grupy VAG: BOSCH i NTK. Nie są one zamienne, różnią się kolorami przewodów.
Zobacz Profil
agrala
Signo
Signo
 
Posty: 189
Dołączył(a): 21 marca 2012, 13:53
Auto: Ibiza

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 14 lutego 2017, 19:03

agrala napisał(a):Gdyby miał wyuczone +18 to by mu już dawno waliło że uboga mieszanka jest.

U mnie błąd wywalało jak miałem wartości wyuczone powyżej 20%. Ale to dopiero widać jak się podpięło kompa bo check nie zapalał się.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Kit_Car » 14 lutego 2017, 19:28

Błąd się tyczy nie grzałki a prądu pompy w grzałce.


Co to znaczy? Co masz na myśli pisząc prąd pompy w grzałce? Na moje to grzałka to prosty element, jest prąd to grzeje, nie ma to nie grzeje. Jest przerwa w obwodzie to ECU to widzi i wywala błąd. Gdzie jest błąd w moim rozumowaniu?
Zobacz Profil
Kit_Car
Stella +
Stella +
 
Posty: 40
Dołączył(a): 28 października 2016, 08:28
Auto: Leon 1M
Silnik: AZD 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 14 lutego 2017, 19:32

Koledze chodziło o błąd pompy jonowej jaka znajduje się w sondzie.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez agrala » 15 lutego 2017, 01:48

Tak, rozpędziłem się. Pisaliście o grzałce i poszło z rozpędu.
Prąd pompy a nie obwód grzałki.
Tutaj jest sonda szerokopasmowa.
Uważam że wyrzuca błąd powyżej 10 bo taki też tam podany jest margines.
Zobacz Profil
agrala
Signo
Signo
 
Posty: 189
Dołączył(a): 21 marca 2012, 13:53
Auto: Ibiza

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 15 lutego 2017, 21:50

Sprawdziłem przewody ale nie widać żadnych uszkodzeń. Check tez nie zgasł. Chodź zauważyłem momenty że teraz check samoistnie gasnie by po paru chwilach znów się zapalić. Może to wina sondy czy jest mozliwość sprawdzenia jej sprawności1?
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 16 lutego 2017, 06:36

Jeżeli to jest błąd pompy jonowej a masz pewność co do przewodów to albo sonda aku ecu do wymiany.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 18 lutego 2017, 15:49

Chyba jednak to będzie wina sondy. Chodź jeszcze gdzieś tu na forum wyczytałem żeby zaadoptować egr i przepustnicę i niby pomogło. Właśnie sprawdzę jeszcze to bo i tak nie płacę a mój poprzedni akumulator ledwo kreci i jeszcze na koncu po sprawdzeniu go okazalo się że robił zwarcie
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 19 lutego 2017, 09:47

Tylko pamiętaj żeby i przepustnicę i egr wyczyścić przed adaptacją.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 11 marca 2017, 15:33

Niestety to nie dało rady. Dzisiaj posunąłem się krok dalej i zamieniłem od kolegi sondy o dziwo po przejechaniu ani w jednym ani w drugim aucie cisza spokój. Ponadto nie spinałem w zaden sposób tych przewodów są luzem. To dało mi do myslenia i jesli jutro nic się nie zaswieci to znaczy że wina jest w okablowaniu i musze jeszcze raz dokladnie je posprawdzać.J

-- 25 lutego 2017, 14:09 --

Probem sondy nadal nierozwiązany co prawda ani u mnie ani u kolegi mimo iz pokonał na mojej sondzie spory kawał drogi tak jak ja na jego nie wybiło żadnego checka. Włożyłem tylko swoją wywalilo na postoju błąd 17591 zwarcie do plusa. Skasowałem ujechałem 3 km mocniej dajac gazu i już błąd pompy. Nie mam pojecia co moze być przyczyną.

-- 11 marca 2017, 16:33 --

Ktoś może spotkał się z tego typu problemem gdy tylko zmienie sonde wcisne check od razu ginie na mojej po przejechaniu kawalka wywala błąd
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 11 marca 2017, 22:05

Czy obie sondy tzn twoja i kolegi są identyczne? Być może masz usterkę w silniku na tyle delikatną że na twojej sondzie która może być już bardziej zużyta, wywali błąd a na innej nie. Trzeba by porównać odczyty tej twojej sondy zamontowanej u ciebie a potem w aucie kolegi gdzie błędu nie wyłapie.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Matii705 » 11 marca 2017, 22:23

Sondy są identyczne sprawdzałem. Może rzeczywiscie to wynika z zuzycia sondy. Muszę to w najblizszym czasie przy checiach ze strony kolegi porównać. A tak a propos masz jakies przewidywania co to mogą być za delikatne usterki bo naprawdę nie ma żadnych poważnych objawów.Auto raczej sprawuje się normalnie
Zobacz Profil
Matii705
Stella +
Stella +
 
Posty: 44
Dołączył(a): 12 maja 2015, 17:34
Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 12 marca 2017, 09:18

Na forum golfa kolega opisywał przypadek gdzie miał taki błąd od sondy gdy miał uszkodzony regulator napięcia w alternatorze. Dziwne to jest ale ja sam też miałem przypadek że sterownik sypał błędem o złej wartości podciśnienia a problem tkwił w elektryce właśnie. Pomierz /sprawdź żarówką napięcie dochodzące do sondy.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez dzinks0 » 8 listopada 2017, 22:42

Mam błąd: 17604 (Podgrzewana sonda lambda 1 strona 1 - zly prad podgrzewania - blad sporadyczny)
P1196-35-00 a to co oznacza?
Sonda napewno dostaje 12V i grzeje, tylko czemu niby zły prąd podgrzewania?
Na czanym i szarym, bądz czarnym i białym widać skaczące napięcie 0,1-0,4V
Zobacz Profil
dzinks0
Stella
Stella
 
Posty: 28
Dołączył(a): 3 stycznia 2012, 18:15
Auto: leon

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 9 listopada 2017, 06:50

Sprawdź oporność grzałki sondy.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez adasbb » 9 listopada 2017, 15:50

To i ja się dołączę, miałem również ten sam błąd związany z podgrzewaniem na sondzie jak miałem dziurę w łączniku elastycznym. Łącznik wymieniony parę dni temu i puki co błąd mi się nie pojawiał. Pojawiał się najczęściej, jak stałem w korku lub robiłem malutkie odcinki na trasach.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
adasbb
Sport
Sport
 
Posty: 437
Dołączył(a): 27 sierpnia 2013, 19:39
Lokalizacja: Cisownica (koło Cieszyna)
Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 9 listopada 2017, 19:02

To dziwne bo grzałka sondy nijak się ma do spalin...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez adasbb » 9 listopada 2017, 20:07

Bladego pojęcia nie mam czemu tak jest. Być może mechanik poruszył coś przy kablach od sondy jak spawał i się naprawiło. Ale jak tak to pewno problem wróci. Niemnie jednak takie moje spostrzeżenie.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
adasbb
Sport
Sport
 
Posty: 437
Dołączył(a): 27 sierpnia 2013, 19:39
Lokalizacja: Cisownica (koło Cieszyna)
Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 10 listopada 2017, 06:43

Być może i tak...
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez dzinks0 » 12 listopada 2017, 08:30

Marcin- sonda ma ok 5Ohm wiec z tego co wyczytalem to poprawna wartosc

Adasbb- o jaki Łącznik elastyczny chodzi?
Zobacz Profil
dzinks0
Stella
Stella
 
Posty: 28
Dołączył(a): 3 stycznia 2012, 18:15
Auto: leon

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 12 listopada 2017, 09:46

Być może był to błąd jednorazowy. Czy po skasowaniu powraca?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez dzinks0 » 12 listopada 2017, 22:12

No właśnie niestety błąd powraca
Zobacz Profil
dzinks0
Stella
Stella
 
Posty: 28
Dołączył(a): 3 stycznia 2012, 18:15
Auto: leon

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 13 listopada 2017, 05:32

Niestety trzeba przemierzyć omomierzem przewody od wtyczki ecu aż po kostkę od sondy. Max 1,5 ohma dla każdego z przewodów . Potem pomiar pomiędzy nimi.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Lukasz kowal 1985 » 27 listopada 2017, 14:48

Witam mam Leona 1.6 16 v z 2004 padła mi sada lambda szerokopasmowa jaka sade polecacie czy kupowac taka za 500 czy za 250 zł proszę o opinie dziękuję
Zobacz Profil
Lukasz kowal 1985
Stella
Stella
 
Posty: 15
Dołączył(a): 29 sierpnia 2016, 11:34
Auto: Seat leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 27 listopada 2017, 17:59

Tylko i wyłącznie ngk.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez Jachu171 » 31 marca 2018, 13:02

Panowie, leon 1 2000r silnik 1.6 16v AUS. Sonda lamda przed katem wymieniona i nadal check sie pali. Pod kompem są takie błędy : http://s6.ifotos.pl/img/298932061_qnwwrpw.jpg


Uszkodzoną sondę dostałem ?
Zobacz Profil
Jachu171
Stella
Stella
 
Posty: 11
Dołączył(a): 31 marca 2018, 12:55
Auto: leon 1
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez marcin7x5 » 1 kwietnia 2018, 22:16

Niekoniecznie. Musisz sprawdzić miernikiem ciągłość przewodów we wtyczce gdzie wpinasz sondę oraz czy dochodzi tam zasilanie .
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 3079
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: CRY
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez folxsgalaxy » 5 kwietnia 2018, 23:52

1.6 16V BCB 105KM- na których pinach mierzyć opór grzałki i ile ma wynosić?
Sonda pierwsza w komorze silnika
Błędy sypie:
P1178
P1190 (Vacuum leak - nieszczelność kolektora może być albo powiązane z EVAPem? Lub montażem gazu na odpierdziel przez zakład?)
P0135

Niektóre błędy znikają, potem wracają - czasami w ogóle Check Engine się nie świeci,
masakra jakaśObrazek
Zobacz Profil
folxsgalaxy
Stella
Stella
 
Posty: 6
Dołączył(a): 11 lipca 2017, 23:02
Auto: Toledo II 1M
Silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Sondy Lambda pokazują błędy

Postprzez wesol » 6 kwietnia 2018, 06:00

Te dwa piny od strony prostokątnej to piny nr 1 i 2 i między nimi jest grzałka. Około 3 ohmow ma mieć.
Brak polskich znakow na klawiaturze.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wesol
TopSport
TopSport
 
Posty: 1000
Dołączył(a): 1 stycznia 2017, 14:47
Auto: Bmw
Silnik: inny

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości