Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
MarCiNWz napisał(a):Chciałbym jeszcze sprawdzić podłączenie głównego sterownika
Jakie miałeś objawy jak ci siadał regulator? Z dojechaniem będzie problem bo autko nie odpala (brak EPC). Tak czy siak wyjmę alternator i go zawiozę do sprawdzenia będzie pewność czy jest wszystko z nim ok.grubsoon napisał(a):Mialem to samo praktycznie w 1.6 16v AUS, zaczyna padac Ci regulator napiecia wg. mnie, jedz do elektryka niech zobaczy...
Dzięki za linka, szukałem, ale nie wiedziałem jak sformułować zapytanieeko_zgonuś napisał(a):MarCiNWz napisał(a):Nie wiesz może jak odłączyć sterownik?
viewtopic.php?f=42&t=29261
no właśnie ja też cały czas obstawiam na regulator napiecia - ale z drugiej strony pisał że ładowanie ma 14.4 - to w normie. Głupi jestem.grubsoon napisał(a):Mialem to samo praktycznie w 1.6 16v AUS, zaczyna padac Ci regulator napiecia wg. mnie, jedz do elektryka niech zobaczy...
Auto w ogóle nie odpala, nie włącza się kontrolka EPC. Zaraz jadę kupić nowy stycznik, jak wrócę z pracy to sprawdzę czy to pomogło.Klikoś napisał(a):Najpierw powinien się zająć problemem komunikacji ze sterownikiem, bo ten błąd może powodować szereg innych. Jak odpalisz auto poruszaj przekaźnikiem 109, może coś nie styka albo przekaźnik padł.
Tylko gdzie tej informacji szukać? Miejsca na 109 nie ma.Klikoś napisał(a):Dowiedz się czy w tym silniku występuje seryjnie przekaźnik 109, bo wygląda to dla mnie tak, że ktoś wyjął 109 a włożył tą zabawkę ...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości