Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kontrolka diagnostyki, problemy z odpalaniem

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kontrolka diagnostyki, problemy z odpalaniem

Postprzez SREBERKO » 30 listopada 2006, 21:24

Witam. Jestem Posadaczem Toledo II 1.6 AKL 8V OD 1,5 roku. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów i krutkim postoju są problemy z odpaleniem samochodu. Pierwsza próba odpalenia przeważnie kończy się niepowodzeniem muszę wyłączyć zapłon i odpalić dodając gazu ale i wtedy sinik pracuje żle nie chce wejść na obroty, po dodaniu gazu dusi się, muszę go zgasić wyłączyć zapłon i za trzecim razem pali już bez dodania gazu i wszystko jest w prządku. Tego problemu nie ma na przykład rano lub gdy sinik jest już zimny, wtedy pali bez zarzutów. Pomóżcie bo zaczyna mnie to strasznie irytować. Nie wiem czy to jest ważne, ale po przekręceniu zapłonu nie świeci mi się też kontrolka diagnostyki ( ale tak mam już od zakupu samochodu ) :-( :-(
SREBERKO
Stella
Stella

Auto: Toledo II

Reklama

Re: Kontrolka diagnostyki, problemy z odpalaniem

Postprzez colin23 » 30 listopada 2006, 23:30

Bez podpięcia Vaga raczej ciężko będzie wyrokować. Może masz blisko do któregoś z klubowiczy?
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez SREBERKO » 1 grudnia 2006, 20:40

Jeżeli ktoś z klubowiczy pochodzi gdzieś z okolic KOSZALINA lub SŁUPSKA (pomrze środkowe) i posiada VAGa chetnie się z nim spotkam. Proszę o kontakt :-P
SREBERKO
Stella
Stella

Postprzez Tonny S » 1 grudnia 2006, 21:42

Ja czesto bywam w Koszalinie ale zero czasu, z twoich rejonów nie znam nikogo jedynie Gdańsk, Bytów, Chojnice.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez SREBERKO » 1 grudnia 2006, 21:51

W sumie do BYTOWA nie mam daleko. Jak znasz kogoś z Vagiem w bytowie kto by mógł mi pomóc to daj namiary. Zgóry dzięki Tonny S

[ Dodano: Sro 27 Gru, 2006 ]
:-D Byłem w serwisie i po wyszukaniu błędów okazało się, że walnięty był czujnik temperatury. Narazie wszystko jest w porządku :-D . Odnośnie kontrolki diagnostyki powiedzieli mi ża nie musi się ona palić po włączeniu zapłonu :shock:
SREBERKO
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna