Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pośpiech napisał(a):staszek, to czekamy na rezultaty, bo póki co jeszcze się chyba nikt nie wypowiedział, kto ma instalację gazową założoną.
Napisz też jak auto chodzi - przyspieszenie, prędkość no i spalanie
Pośpiech napisał(a):Oprócz Dagmary był jeszcze koleś Leonem 1,8T (niestety nie pamiętam imienia), który również miał zamontowany gaz (w ciągu chyba 2 lat zrobił ponad 100k km!!).
staszek napisał(a):Witam. Przetestowałem w końcu swoją gazownię. Wyszło zupełnie nieźle tzn zrobilem 385 km i zatankowałem ponownie 32,5 ltr gazu. czyli spalanie wyszło na poziomie 8,5 ltr/100.Jeżeli chodzi o kwestię przyspieszeń to minimalnie jest to odczuwalne w pierwszej fazie - spróbuję przeregulować jeszcze raz cały układ - instalacja jest newka i warto to zrobić. 100 km z odcinka 385 km zrobiłem na dojazdach reszta to trasa z prędkościami na poziomie od 90-150 - niestety w niedzile miałem słabe warunki na podkarpackich drogach do sprawdzenia prędkości max. Do 140 zbiera się bez problemu.
A wszystko to mam zamontowane w Leoniku z 2000r na silniku AKL z przebiegiem 40000km.
W przyszłym tygodniu po przeregulowaniu śmigam do Białegostoku - będzie okazja żeby sprawdzić jeszcze raz parametry. A dzisiaj sprawdzę sobie kwestię przyspieszenia do 100. Wrażeniami się podzielę.
kopia napisał(a):Kolejny odgrzany kotlet.
Jesli w ciegu 4 lat zrobiles 40tys km to bedziesz musial czekac nastepne tyle zeby ci sie zwrucilo co ?
misha11 napisał(a):Witam,
Dziś w firmie http://www.anlero-polska.pl
zaproponowali mi LPG firmy Bigas SGIS plus za 3300 PLN z montażem.
Ponoc dostarczają je do Iberia Motor Company.
Mam leona 1.6 16V z przebiegiem 30000 km.
Czy ktos miał doswiadczenia z taką instalacją?
M
Nie dostarcza tylko ma z nimi wynegocjowane najlepsze warunki umowy i dlatego montuje te BRC w autach na gwarancji po gwarancji mozesz sobie zamontowac co chcesz i nie wierz w tego typu bajki że to najlepsze instalacje do Seata hahaha bo pojedziesz do Skody czy VW i tam kazdy inna instalacje montuje twierdzac, ze tylko te montuja bo sa najlepsze hahaha a silniki te same w kazdym z w/w aut.pat napisał(a):witam
w ASO w 3mieście otrzymałem info, że dla seata instalacje dostarcza tylko firma BRC
To wiem i wcale nie polecam.pat napisał(a):na temat serwisu VW w trójmieście nie mam najlepszej opinii.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość