Pospiech, wiesz ja tydzień temu widziałem jak w golfie 1.6 16V przybyło 16 KM przez dodanie powerury i filtra stozkowego

Robota była w auto liderze wiec wykresy są do wgladu, ale byłem bardzo zdziwiony takim duzym przyrostem.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pośpiech napisał(a):Tonny S, sie wieTylko jak po takim modzie moje 1,6 miałoby palić tyle co 1,8T to gra jest nie warta świeczki. Wolę pojeździć na razie tym co mam (a nie narzekam) i potem zafundować sobie najmocniejszy (seryjnie) silnik, którego będę sobie modyfikował na różne sposoby.
Jak w nowym Leonie będzie 2,0T to kto wie
krzew napisał(a):A to wszystko na Seryjnym filtrze??? Tylko zdjec ta zwezke??
A co do gwary, to ja sie cos zdielo to zawsze to mozna spowrotem zamontowac
Pierdol... o szopenie - nie wierz w takie bzdury bo to jest mało prawdopodobne zwłaszcza ze producent sam nie umiescił jakiś ograniczeń w dolecie co ma miejsce w 16V - w 8V dolot jest taki sam jak w TDI i 1.8VT (w tym przypadko nie bedzie nawet tych 10 KM - no może po zastosowaniu BMC w kabronowej obudowie ale tu koszt to ok 1000 zł)olin napisał(a):Tonny_S rozne opinie czytalem ze niby w 8V dolocik (puszka rezonansowa dokladnie) moze dac kolo 10KM koszt 600pln nawet bez softu nie wiadomo ile w tym prawdy
Saszi zrobił program w Unitronic - przyrosty nie sa duze wrecz małe ale autko szybsze od 1.8 20V i mniej pali.b0g0b0jny napisał(a):A czy ktos z obecnych juz kombinowal cos z 1.6 16v i otrzmmal jakies wymierne efekty?
Tonny S napisał(a):Saszi zrobił program w Unitronic - przyrosty nie sa duze wrecz małe ale autko szybsze od 1.8 20V i mniej pali.b0g0b0jny napisał(a):A czy ktos z obecnych juz kombinowal cos z 1.6 16v i otrzmmal jakies wymierne efekty?
Wiem ile kosztuje - club ma rabat - wejdz na prywatne i poczytaj, a przyrosty mniejsze niz podales jest wykres na forum.b0g0b0jny napisał(a):Tonny S napisał(a):Saszi zrobił program w Unitronic - przyrosty nie sa duze wrecz małe ale autko szybsze od 1.8 20V i mniej pali.b0g0b0jny napisał(a):A czy ktos z obecnych juz kombinowal cos z 1.6 16v i otrzmmal jakies wymierne efekty?
A nie wiesz ile taki bajer kosztuje? a male tzn 5-10km ? i tyle samo nm?
Pośpiech napisał(a):Potwierdzam - ścigaliśmy się z Saszim w różnych konfiguracjach, tzn. najpierw on swoim i ja swoim, a potem zamiana. W obydwu przypadkach Leon Sasziego był o tyle samo szybszy - tak około długość samochodu na 400m, a to już sporo, bo dla przykładu Leon swoim 1,9TDI (jeszcze bez softu) wziął mnie tylko o pół długości (katalogowo TDI jest na przyspieszeniu lepszy niż 1,6 16V).
BTW to ściganko z Saszim mieliśmy tez na dłuższym dystansie niż 400m i różnica między nami ciągle się powiększała (na korzyść Sasziego afkors).
Czuć było, ze jego auto się lepiej na obroty wkręca i jest przez to bardziej żwawe.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość