Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

jak wymienc srodkowy tlumik?!?!?!?!?

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

jak wymienc srodkowy tlumik?!?!?!?!?

Postprzez leon_2002 » 3 lipca 2007, 16:40

kupilem srodkowy tl ale jak mam odkrecic srodkowy od leona jak chyba on jets polaczony na stale z tym przednim trzeba odciac czy jak ???
leon_2002
Stella
Stella

Auto: leon 1.6 16V

Reklama

Re: jak wymienc srodkowy tlumik?!?!?!?!?

Postprzez Grześ » 3 lipca 2007, 19:03

jaki silnik?
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez leon_2002 » 3 lipca 2007, 19:22

Grześ napisał(a):jaki silnik?

1.6 16v
leon_2002
Stella
Stella

Postprzez Grześ » 3 lipca 2007, 19:42

srodkowy powinien byc wcisniety jeden w drugi i skrecont cybantami tak podaje ETOS musisz wejsc pod auto i zobaczyc co i jak moze byc problem z jego wybiciem
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez leon_2002 » 3 lipca 2007, 19:54

Grześ napisał(a):srodkowy powinien byc wcisniety jeden w drugi i skrecont cybantami tak podaje ETOS musisz wejsc pod auto i zobaczyc co i jak moze byc problem z jego wybiciem

tzn srodkowy z koncowym jest skrecony tak jak mowisz natomiast nie widze polaczenia srodkowego z poczatkowym jutro skocze do kol na kanal i to rozkminie a moze byc tak ze poczatkowy nalezy uciac i jakos zgrzac ze srodkowym??
leon_2002
Stella
Stella

Postprzez bono » 3 lipca 2007, 20:15

leon_2002 napisał(a):tzn srodkowy z koncowym jest skrecony tak jak mowisz natomiast nie widze polaczenia srodkowego z poczatkowym jutro skocze do kol na kanal i to rozkminie a moze byc tak ze poczatkowy nalezy uciac i jakos zgrzac ze srodkowym??

Z tego co ja wiem to na stale polaczone sa tlumik posredni (srodkowy) z koncowym. I jezeli chcesz wymienic koncowy to wtedy je rozcinasz jest nawet zaznaczone miejsce.
Tlumik poczatkowy czyli od kolektora wylotowego do katalizatora laczony jest z tlumikiem posrednim za pomoca tulei zaciskowej. Jest tam taka podwojna opaska. Wazne jest aby zlacza na przedniej rurze katalizatora nie odchylac za bardzo. Nakretki i wszelkie wieszaki gumowe powinno wymieniac sie na nowe. Jezeli o czyms zapomnielem to niech ktos uzupelni.
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez leon_2002 » 3 lipca 2007, 20:24

bono napisał(a):
leon_2002 napisał(a):tzn srodkowy z koncowym jest skrecony tak jak mowisz natomiast nie widze polaczenia srodkowego z poczatkowym jutro skocze do kol na kanal i to rozkminie a moze byc tak ze poczatkowy nalezy uciac i jakos zgrzac ze srodkowym??

Z tego co ja wiem to na stale polaczone sa tlumik posredni (srodkowy) z koncowym. I jezeli chcesz wymienic koncowy to wtedy je rozcinasz jest nawet zaznaczone miejsce.
Tlumik poczatkowy czyli od kolektora wylotowego do katalizatora laczony jest z tlumikiem posrednim za pomoca tulei zaciskowej. Jest tam taka podwojna opaska. Wazne jest aby zlacza na przedniej rurze katalizatora nie odchylac za bardzo. Nakretki i wszelkie wieszaki gumowe powinno wymieniac sie na nowe. Jezeli o czyms zapomnielem to niech ktos uzupelni.

Raczej odwrotnie na stale polaczone sa poczatkowy i srodkowy i je trzeba rozciac natomiast koncowy i srod polaczony jest tuleja. Tak mi sie wydaje z tego co dzisia udlao mi sie dojrzec
leon_2002
Stella
Stella

Postprzez Galad » 3 lipca 2007, 20:29

z Etki

Obrazek
Galad
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna