Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jaka pompa paliwa do wtryskiwczy 440??

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jaka pompa paliwa do wtryskiwczy 440??

Postprzez Rybik » 20 sierpnia 2007, 13:00

Witam

Bede robil male modyfikacje w Leonie1.8 T(zmiana turbo naK04, wymiana kolektorow od Audi TTwraz z przewodami wodymi i olejowymi, wiekszy intercooler,wydech2,5-3,0 , dolot i wtryskiwcze440 plus pompa i przewody w oplocie) i własnie chcialem sie dowiedziec jaka pompe paliwa zalozyc do wtryskiwaczy 440 czy 4 bary czy jakas inna wieksza , i jaka firma tej pompy. Nastepne pytano dotyczy przewodow paliwa w oplocie czy wyminic cale od baku, czy tylko sama koncowke od regulatora cisnienia i jakie koncowki potrzebne sa do tych przewodow. Oraz proszeo podpowiedz gdzie w okolicach Warszawy moge zgrac Leonika.

Dzieki z gory za odpowiedz

Rybik
Rybik
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 20VT

Reklama

Re: Jaka pompa paliwa do wtryskiwczy 440??

Postprzez Grześ » 21 sierpnia 2007, 18:22

Rybik napisał(a):własnie chcialem sie dowiedziec jaka pompe paliwa zalozyc do wtryskiwaczy 440 czy 4 bary czy jakas inna wieksza
troche zagmatwane ,
wtryskiwacze maja wydatek 440 cm przy cisnieniu jakie okresla producent , czyli np orginalne wtryski w leonku 180KM maja wydajnosc 320cm przy regulatorze 3 bar bo taki jest org w leonku , i po zalozeniu np wiekszego ich wydajnosc bedzie wieksza ale i zywotnosc mniejsza

obstawiam ze te wtryski ktore posiadzasz maja wydatek 440cm przy 3 barowym regulatorze ktory w zupelnosci wystarczy

z tego co czytalem to org pompa w leonu starczy na 300 KM i nie ma potrzeby jej wymieniac ale skoro chesz to powinienes sie pokusic o Walbro 255

W gamie VW byly 4bar regulatory ale nie pamietam w ktorych autach moge sie dowiedziec
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Postprzez PAWEL20VT4 » 21 sierpnia 2007, 22:53

Cześć

Do wtrysków 440 seryjna pompa spokojnie da radę ( dobra), jednak musisz sprawdzić cisinienie paliwa, czy utrzymuje dobre cisnienie. Po wystrojeniu trzeba sprawdzić AFR.
Ja miałem ponad 320 km na seryjnej pompie i dawała rady.
jeżeli chodzi o przewody paliwowe to po co chcesz wymieniać na takie w oplocie ? Hamulcowe to rozumiem, ale paliwowe nie wiem czy jest sens.

Pompa Wallbro jest strasznie głośna i w seryjnym autku szybko Ci sie znudzi :(

Paweł
Ponad 1470 KM i 2030 Nm w garażu :)
-----------------------------------------
www.Quercus.pl
PAWEL20VT4
Sympatyk LeonClub

Auto: 4x4 1.8T;A6 3.0 TDI

Postprzez Rybik » 23 sierpnia 2007, 14:00

Dzieki Panowie

Wiec wszystko jasne ale mam jeszcze jedno pytanko tak przy pedkosci okolo 210-220 strasznie rzuca samochodem tak jakby pompa niepodawala paliwa i moje pytnko co to moze byc i co zrobic

A z innej beczki jak juz zrobie wszystkie przerobki mehniczne gdzie w okolicach Warszawy moge zgrac autko w dobrych pieniadzach??

Pzdr Rybik
Rybik
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 20VT

Postprzez Marcin_TDI » 23 sierpnia 2007, 14:05

w unitronic lub VTG
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez PAWEL20VT4 » 27 sierpnia 2007, 00:32

Rybik napisał(a):Dzieki Panowie

Wiec wszystko jasne ale mam jeszcze jedno pytanko tak przy pedkosci okolo 210-220 strasznie rzuca samochodem tak jakby pompa niepodawala paliwa i moje pytnko co to moze byc i co zrobic

A z innej beczki jak juz zrobie wszystkie przerobki mehniczne gdzie w okolicach Warszawy moge zgrac autko w dobrych pieniadzach??

Pzdr Rybik

Cześć

Z tym rzucaniem to może być dużo przyczyn, konecznie podepnij VAGa

Paweł
Ponad 1470 KM i 2030 Nm w garażu :)
www.Quercus.pl
PAWEL20VT4
Sympatyk LeonClub

Auto: 4x4 1.8T;A6 3.0 TDI

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna