Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
RosenG napisał(a):Heja, niektórzy z was wiedzą ze pisałem o wodach zalegajacych na progach i przy otwarciu wylewała sie, ale zauwazyłem ze za bardzo parują mi szyby a przy -2 stopni pojawił sie lód na szybie od srodka, ale jakie zdziwienie było kiedy brat podniósł tylna wycieraczke i zobaczyłem ze tam poprostu jest basen, wykręciłem około 5 szmat i to zdrowo ale woda tam siedzi i nie wiem jak sie jej szybko pozbyć. Jak narazie podejrzewam uszczelki na drzwiach dlatego tylne zdjąłem, narazie zostawiłem z przodu ale raczej tez je wyciagne, nie wiem co mam robić, z tyły lewa strona to jest koszmar, z prawej i z przodu nie jest tak zle ale jak nacisne to słysze szelest wody czyli jest na calej dlugości. Podobno są jakies kurki od spodu które mozna wykręcic i spuscic wode, planuje wlozyc dmuchawe i wysuszyc czy sa jakies inne sprawdzone sposoby, bo niechce zeby mi wszystko pogniło. Auto mam od 2 tygodni, ale watpie ze poprzedni walsciciel wiedział o tym, to był angol, bo musiała tam długo sie dostawać. Co mi radzicicie. Dzieki
RosenG napisał(a):planuje wlozyc dmuchawe i wysuszyc czy sa jakies inne sprawdzone sposoby, bo niechce zeby mi wszystko pogniło
RosenG napisał(a):Problem mam nadzieje rozwiązany, zrobilem z bratem nastepująco, ponacinalismy małe trójkąciki, potem lejąc woda ja byłem w srodku sprawdzilismy czy to wina szyb ale nie, wtedy po otwarciu drzwi wody juz na progach nie było czyli woda jednak stała przez uszczelki. Potem wziąłem specjlany odkurzacz do wysysania wody i wyssałem spod tapicerki pół wiadra wody nacinając lekko nozykiem i przykładajac do tego rure ssało jak diabli. Teraz juz tylko wystarczy ze tapicrka wyschnie bo wody juz tam prawie nie ma. Mam nadzieje ze problem rozwiazany dzieki za porady panowie.
RosenG napisał(a):12 godzin to nie ale 20 conajmnej chyba ze masz 200KM pod maska i dajesz 200kmh nonstop, a tak apropo ile wyciaga wam leon 110KM tdi maskymalnie, 200km/h juz mi szedl ale poszedlby wiecej tyle ze musialem chamować. Poszukam w opcjach. AA mam jeszcze jedno pytanko, odkryłem ze pod progiem przy tylnych drzwiach nie mam zaślepki a z drugiej strony jest czy to ma wpływ na dostawanie sie wody do środka, próbuje kupić to ale tutaj znaleźć seata to jak igła w stogu siana:)
leon2002 napisał(a):Witam Wszystkich. Ja też mam problem z przedostającą sie wodą od strony pasażera,jedni piszą aby ponacicać uszczelkę ,jest również instrukcja założenia folii pomiędzy mechanizm w drzwiach-podobno to fabryczna wada,ale dziś dowiedziałem sie że to wina źle założonego filtra kabinowego(to wypowiedź jednego leonowca z Gdańska) też pytałem co ma do tego filtr kabinowy który jest pod szybą,jak to możliwe że z powodu złego zamontowania filtra może sie sie przedostawać woda przez drzwi,ale też nie potrafił mi odpowiedzieć ale twardo twierdzi że ma wpływ...? co prawda nigdy nie wymieniałem filtra i nie wiem czy jest to jakoś zależne ale wydaje mi sie że nie ma znaczenia. Czy wiecie coś na ten temat?????
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości