To mój pierwszy post na forum, więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś będzie nie tak. Od niedawna jestem posiadaczem Leona 1.8 T 20v 2001 r. tyle że w wersji angielskiej. W dokumentach mam napisane Cupra, jednak z tego co się zdołałem zorientować jest to chyba wersja Sport czy coś takiego. Mam zamiar go przerobić żeby można go u nas w polsce zarejestrować. W związku z tym mam parę pytać do bardziej doświadczonych kolegów z forum.
1. Na allegro można spotkać więcej zestawów do diesla. Czym od różni się od benzyny? Wiem już że jest różnica w pedale gazu, no i oczywiście licznik. Czy są jeszcze jakieś różnice? Środek jest chyba bez zmian. Różnice w instalacji wynikają chyba raczej z różnic w wersji wyposażenia niż różnic w silniku (diesel czy benzyna)?
2. Czy jest jakaś różnica w przekładni kierowniczej, serwie, pompie hamulcowej (wzmocnione hamulce w porównaniu ze "zwykłym Leonem"), ABS?
3. Co jeszcze odróżnia tą wersję od "zwykłego Leona"?
Z góry dziękuję za udzielone mi rady. Chętnie nawiążę też kontakt z kimś z Radomia lub okolic kto posiada takie auto lub ma jakieś doświadczenia z nim związane.