Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Wymiana ramki otaczającej uchywyt/awaryjne

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Wymiana ramki otaczającej uchywyt/awaryjne

Postprzez kapselck » 18 sierpnia 2011, 11:08

Witam czy istnieje możliwość wymiany ramki zaznaczonej na zdjęciu? Zdjęcie pożyczone. Jednak u mnie między przyciskiem świateł awaryjnych nie mam przerw w których występuję ramka. Wszystko razem złączone (zaślepka,podgrzewanie,awaryjne,uchwyt)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Bardzo bym prosił o możliwość podania części oryginału. W salonie VW niestety nie udało mi się to ustalić nr części a do seata za daleko. Wylał się na nią zapach samochodowy i długo stał na słońcu porobił okropne wżery które nie zejdą.

Wymieniał ktoś już to? Jeśli tak to proszę o wskazówki :) z góry dziękuje
kapselck
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: [ALL] Wymiana ramki otaczającej uchywyt/awaryjne

Postprzez kamel » 18 sierpnia 2011, 11:32

kapselck napisał(a):czy istnieje możliwość wymiany ramki zaznaczonej na zdjęciu?

I tak i nie..
Istnieje możliwość wymiany, jednak ta część, którą zaznaczyłeś jest integralną częścią całej ramki konsoli.
Całość ma numer 1M0 863 263
Przy czym na końcu są różne oznaczenia literowe dla różnych kolorów i różnych opcji, przykładowo:
- 1M0 863 263 G - dla pojazdów bez klimatyzacji i z klimatyzacją ręczną
- 1M0 863 263 F - dla pojazdów z klimatyzacją elektroniczną i systemem nawigacji,
- 1M0 863 263 H - dla pojazdów z klimatyzacją elektroniczną.

Tak to wygląda w całości:
ObrazekObrazek

Jeśli chodzi o wymianę to pewnie trzeba będzie odkręcić dół deski rozdzielczej żeby się dostać do śrub tej ramki - chociaż patrząc na fotki to wygląda to lepiej niż w MK4 i śrubki są w miarę na wierzchu - pod popielniczką i panelem nawiewów.
Wydaje mi się, że była gdzieś fotoporada z wymiany takowej ramki na ramkę pod NAVI, 2-DIN więc powinno tam być opisane co i jak kolejno robić.

kapselck napisał(a):W salonie VW niestety nie udało mi się to ustalić nr części

Widać trafiłeś na jednego z tamtejszych fachowców, których powołaniem jest praca przy sprzedaży części samochodowych ;)
kamel
Signo
Signo

Auto: Jetta BKD

Postprzez GangstaMarc » 18 sierpnia 2011, 11:50

kapselck napisał(a):Wymieniał ktoś już to? Jeśli tak to proszę o wskazówki :) z góry dziękuje

1. Wyciągamy popielniczkę odkręcając jedną śrubkę przy metalowej blaszcze, a następnie wypinając wtyczkę od gniazda zapalniczki. Cała popielniczka lekko wychodzi i pod nią mamy dwie kolejne śrubki które trzymają już ramkę konsoli (otwory widoczne na foto)
2. Wyciągamy ramkę na radio. Zależy czy to jednolita ramka czy dwa plasticzki po bokach. Jak tylko dwa oddzielne blastiki po bokach to nawet nie trzeba wyciągać radia. W przeciwnym wypadku wyciągasz radio, później ramkę. Pod tym masz kolejne dwie śruby w otworach widocznych na foto, które trzymają ramkę konsoli.
3. Od spodu pociągamy ramkę konsoli - powinna wyjść bez najmniejszych problemów.

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem. Idzie to bardzo gładko i nie trzeba demontować innych części. Około 5-10 min spokojnej roboty.
:zabawa:
GangstaMarc
Sport
Sport

Auto: TopSport ARL+
Silnik: ARL 1.9

Postprzez kapselck » 22 sierpnia 2011, 10:24

Cena ramki z klimatyzacją elektorniczną 102 zł w salonie.

Jeszcze mam jedno pytanie na zdjęciu tej ramki tam gdzie jest włącznik awaryjnych ja nie mam tych plastików oddzielających włącznik. Robić rzeźbę czy szukać w salonie modelu ramki który właśnie tych malutki ramek nie ma? Śrubki na torx czy gwiazdka?

Jeszcze malutki OT. Pas bezpieczeństwa szukać nowy czy używka? (przód prawy?) mój po dzwonku nie zwija się odpowiednio.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
kapselck
Stella
Stella

Auto: Leon 1M
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat