Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tonny S napisał(a):przem, a wiesz, gdzie wogole jest ten filtrlewa strona podszybia komory silnika, masz 2 srubki, ktore odkrecasz a reszta to blachostka - wyciagasz plastik i wymieniasz film, zero filozofii.
tatian napisał(a):wyszkow, gramatyka i ortografia się kłania!!
Jak możesz mieć leona z 93 r.![]()
Pierwszy egzemplarz wychodził pod koniec roku 99.
Filtr przeciwpyłkowy znajduje się pod maskownicą szyby i wycieraczek. Otwórz maskę i od strony pasażera masz plastik mocowany na dwie śruby krzyżakowe. Odkręcisz, wyjmiesz osłonę -->zobaczysz filtr.
Colgate napisał(a):Man na pewno nie wejdzie?
tatian napisał(a):Kup sobie zwykłego Manna bez węgla. Ja mam i jestem zadowolony
W Leonie 1M wystepowaly 2 rodzaje filtrow przeciwpylkowych, roznily sie wymiarami w szczegolnosci gruboscia. Pierwszy rodzaj 280x205x25mm (np. Filtron K1006A), 281x206x25mm (np. Mann CUK2882), drugi rodzaj 282x206x30mm (np. Filtron K1047A), 281x206x30mm (np. Mann CUK2862). Zatem najprosciej zmierzyc wysokosc ramki od wkladu i dobrac wklad.colin23 napisał(a):ale ja tego Mana co kupiłem ostatnio (ori białe opakowanie vw/skoda/audi/seat) to był grubszy niż powinien. I za cholere nie mogłem założyć tej ramki od góry.
marcia napisał(a):przez pare minut strasznie smierdzi
marcia napisał(a):nie wiem czy klima byla odgrzybiona
cherryjug napisał(a):czy mógłby mi ktoś podać nr tych plastikowych kołeczków, które się wyciąga po odkręceniu śrub
andrew12 napisał(a):Jedną nakrętke widać po zdjęciu filtra, druga taka sama jest od strony błotnika poza otworem na filtr.
http://moto.allegro.pl/seat-leon-i-tole ... 64389.html
Nie wiem czy do wyjęcia całej obudowy nie trzeba ściągać podszybia, ja przynajmniej tak robiłem.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości