Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie działąją LED'y w reflektorze

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie działąją LED'y w reflektorze

Postprzez DomN » 19 października 2012, 11:40

Witam,
pisałem już na forum, ale w złym temacie/dziale i zbyt wiele informacji nie dostałem - oprócz takich że te lampy się nie podobają i mam zmienić na ori.
DomN napisał(a):Witam,
zakupiłem do mojego Leon'a przednie lampy z ledami (używane)
coś takiego
Obrazek
no i nie działa mi w prawej lampie listwa LED, w lewej wszystko świeci, w prawej też oprócz tych ledów
zawiozłem auto do kumpla mechanika porobił mi co miał i zabrał się za lampy ale nie wie co im brakuje ;/
mówi, że trzeba by rozkleić lampę i może tak się coś znajdzie ;/ czy ktoś miał już taki problem z tymi lampami i wie czego się chwycić ?
jak wyglądają te kostki do tego canbusa ? pomoże to coś jeśli ledy w ogóle się nie włączając ?

czy jest może na forum jakiś magik który zajął by się tą moją lampą ? byłem już u nas u paru elektryków i oni się takim czymś nie zajmują. Nikt się za to zabrać nie chce. Może ktoś z was już rozbierał reflektor i sprawdzi to dokładnie ? Mi się te lampy zajebiście podobają, a wcale jak widziałem jak świecą te ledy w lewej to już nie chce innych. Proszę o pomoc lub namiary na kogoś kto by to naprawił.
Seat Leon Sport 1.9 TDI 81Kw AHF
Obrazek
DomN
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon Sport

Reklama

Re: Nie działąją LED'y w reflektorze

Postprzez grabarz18 » 19 października 2012, 16:21

DomN, tak, napisałeś w złym dziale. Wracając do twoich lamp... prawdopodobnie fakt, że jeden LED przestał świecić był powodem ich sprzedaży. Jak już bardzo chcesz te lampy to może jest opcja zwrotu (jeżeli nie było info o tym defekcie) i kupna sprawnych? Jak reflektor rozkleisz to zapomnij o tym, że zwrócisz je sprzedającemu. Ciężko będzie ci znaleźć kogoś kto ci to zrobi.
Był czarnuch i nie ma czarnucha.
Był żółtek i nie ma żółtka.

Szukasz ubezpieczenia?
Unikaj PTU złodzieja!
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez jędrek » 19 października 2012, 17:06

Z tylu lampy powinien wychodzic taki cieniutki czarny przewod zobacz czy nie jest przetarty
SZEFUNCIO
Był CZRNY LEON ASV
CompSport 143,5KM/303Nm
Jest
Alfa Romeo 159
Tune Up 185 KM/393NM
jędrek
FR
FR

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez IKE » 19 października 2012, 17:33

Mi sie też te lampy podobalu i zakupiłem do siebie.
Minus jest taki, że spasowanie nie zaciekawe jest :P no i prawy pasek diodowy włazca się z opóźnieniem.
Nie wiem czemu, nikt ze "znawców" nie wie czemu.
Pogodziłem się z tym i tak jeżdżę :)
IKE
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez tolo » 19 października 2012, 17:51

mam takie same lampy i mialem podobny problem z tymi paskami LED na poczatku dzialo sie tak ze po wlaczeniu zaswiecily albo z opoznieniem sie zaswiecyly roznie no i z czasem sie sciemnialy az cakim zgasly ( kwestia kilku godz) pozniej wogoole sie nie zaswiecily (mowa o jednym reflektorze oczywiscie) wiec oglaczylem oba te paski zeby nie jezdzic tylko z jednym swiecacym po jakims czasie cos mnie naszlo i podlaczylem i odziwo zaswiecily ale co z tego jak moze swiecily gora 3 dni i pozniej to samo sie dzialo na poczatku sciemnialy sie a pozniej wogole sie nie zaswiecily pozniej doszedl drugi leflektor wiec sie wkurwilem i poszukalem gwarancji i odeslalem do reklamacji czkalem z miesiac na te lampy w koncu przyszly na dolonczonej kartce napisali lampy sprawdzone sprawne mysle co jest nie tak wiec zalozylem ale co z tego problem dalej sie powtarzal wiec dzwonie do nich ale oni uparcie twierdzili ze lampy sa ok sprawdzali i swiecily wkurwilem sie bo znowu bym musial czekac z miesiac i wysylke placic poszukalem magikow od LEDow znalazlem odeslalem im no i mi naprawili przerobili calkiem te LEDy ze teraz swiaca ja swiatla dzienne nie tak jak wczesniej jak postojowki no i narazie odpukac do dzisiaj swiaca :) choc nie powiem bo za naprawe zaplacilem jak za zboze ale dzonilem do kilku magikow zapytac sie o koszt naprawy i niestety takie maja ceny naprawy LEDow czyli 500zl :/ wiec tak szczerze nie polecam tych reflektorow bo same klopoty sa z nimi
tolo
Stella +
Stella +

Auto: LEON

Postprzez damianos89 » 19 października 2012, 20:43

Ja mam te lampy 2 lata i jak na razie spisują się bez zarzutów, jeśli chodzi o działanie i świecenie. Kupowałem nowe.
Leon Torro 2006
damianos89
Sport
Sport

Auto: Leon 1M 2006 AXR+
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez DomN » 20 października 2012, 09:42

tolo, możesz podać gdzie to robiłeś ?
Obrazek
DomN
Stella +
Stella +

Postprzez tolo » 20 października 2012, 19:57

moge czemu nie :) Swarzędz woj. wielkopolskie ale szczerze mowiac nie polecam go i napewno bym wiecej nie oddal do niego dlatego ze robi bardzo nie dokladnie poprostu spaprana robota wiec na twoja odpowiedzialnosc :)
tolo
Stella +
Stella +

Postprzez jędrek » 20 października 2012, 20:59

no tak z mojej strony jak miałbym dać 500 stow za naprawę wolałbym kupić nowe
SZEFUNCIO
Był CZRNY LEON ASV
CompSport 143,5KM/303Nm
Jest
Alfa Romeo 159
Tune Up 185 KM/393NM
jędrek
FR
FR

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez DomN » 20 października 2012, 22:12

nie ma tu na forum jakiegoś elektryka-magika który by się podjął takiej roboty ? :)
Obrazek
DomN
Stella +
Stella +

Postprzez Andrut » 23 października 2012, 08:49

Też mam takie lampki, założyłem z ciekawości już ponad rok temu i póki co nie mam problemów. Fakt jak silnik jest zgaszony to lewa listwa przygasa trochę. Ale to tylko jak autko postoi bez palenia kilka dni. Po odpaleniu silnika i zgaszeniu problem znika.
Spasowanie zależy od wprawnej ręki :P
Teraz przymierzam się do rozklejenia i wsadzenia mocniejszych diod, bo te które sa tam zamontowane to trochę kiepsko świecą.
Andrut
Stella +
Stella +

Auto: Black and White

Postprzez tolo » 23 października 2012, 16:41

z tego co slyszalem zadne LEDy nie lubia gdy sa wlaczone zapalania silnika... moze i cos prawdy w tym jest
tolo
Stella +
Stella +

Postprzez DomN » 14 listopada 2012, 01:10

Andrut, wysłałem ci PW ;) jak zabierzesz się za rozklejanie i lutowanie może zrobisz i wrzucisz tu jakąś foto relacje co, gdzie i jak :)

-- 14 lis 2012, o 02:10 --

a więc problem z LED'ami się rozwiązał :-P kupiłem drugi komplet z uszkodzonymi LED'ami w lewym reflektorze :D
teraz mam 2 działające reflektory w Leonie i 2 "zapasowe" z nie działającymi LED'ami :evil:

teraz tylko jedna sprawa, lampy były założone i odebrane od mechanika w dzień, świeciły więc z bananem na pysku odjechałem, ale jadąc w nocy zauważyłem że trzeba podnieść światło z prawej strony (prawy reflektor) teraz mam pytanie czy zaznaczone na zdjęciu śruby to jest regulacja wysokości ? słyszałem, że kąt (lewo/prawo) też tam jest no i wole zapytać niż później narobić jeszcze większej kaszany
Obrazek
Obrazek
DomN
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat