Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wyprowadzenie kabla USB zza radia

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wyprowadzenie kabla USB zza radia

Postprzez mmm » 25 kwietnia 2014, 18:29

Witam Panowie,

mam nadzieję nie przeoczyłem podczas przeszukiwania forum żadnego podobnego tematu.

Niedawno kupiłem Seata Leona ( :) ) i postanowiłem przełożyć do niego radio ze starego samochodu, ponieważ w kupionym z samochodem nie ma wejścia USB. W starym radiu wejście USB jest jednak z tyłu, tzn. wychodzi z niego kabel zakończony gniazdem USB. Chciałbym przy pomocy odpowiedniej przedłużki wyprowadzić ten kabel w schowku pasażera, w dolnej półce nad nogami pasażera lub ew. spod popielniczki. Czy konieczne jest w tym celu demontowanie środkowej konsoli jak opisano http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=198? Czy jest może jakiś łatwiejszy sposób? Po "obmacaniu" konsoli środkowej nie za bardzo widzę, którędy można by taki kabel przecisnąć.

Pozdrawiam,
Marcin
mmm
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Wyprowadzenie kabla USB zza radia

Postprzez PaVLo » 25 kwietnia 2014, 19:08

Można spróbować po wyjęciu radia i popielniczki przepchać jakoś kabel aby wyszedł na dole, w sumie powinno się udać.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Postprzez danielek90 » 26 kwietnia 2014, 22:37

Wyjmij radio,zdemontuj schowek i możesz spokojnie przeciągnąć kabelek gdzie tylko zechcesz.
danielek90
Signo
Signo

Auto: Seat

Postprzez mmm » 27 kwietnia 2014, 11:11

OK, zrobiłem jak mówił PaVLo, kabelek wychodzi spod popielniczki (są za nią jakieś otwory). Trzeba ją było potem nieco mocniej docisnąć, ale wygląda dobrze. Dzięki za rady, wolałem spytać zanim wykręcę za dużo śrubek.
mmm
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat