Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
RaDeK86 napisał(a):Sam zamek napewno nie kosztuje 400skad wziełeś tą cene wogóle?
futrzak napisał(a):podobno co drugi nie działa dobrze...
madar napisał(a):Witam.
Jestem nowy , wiec prosze o wyrozumialosc. Pisze tu , zeby nie zakladac nowego watku.
Dzis rano otworzylem przednie drzwi od strony pasazera i juz nie moglem ich zamknac.
Zamykalem, a one sie odbijaly. W koncu sie zamknely na wcisnietym rygielku . Natomiast teraz mam jeszcze wiekszy problem , bo nie moge ich otworzyc , ani z zewnatrz, ani z wewnatrz . Cenatralny dziala i rygielek sie rusza . Auto posiadam od 4 dni , wiec nie wiele jeszcze o nim wiem .
Prosze o Porade .
marcin7x5 napisał(a):A zamek oryginał czy zamiennik? Często własnie zamienniki mają takie kłopoty.
przebor napisał(a):janhy, Jak następnym razem Ci się to zdarzy to otwórz przednie drzwi i sprawdź czy możesz otworzyć tylne klamką od środka (trzeba pociągnąć dwa razy). Jeśli będziesz mógł to jest to jakiś sposób otwarcia do momentu naprawy. Jeśli nie będziesz mógł to znaczy że SAFE nie odblokowuje, wtedy radziłbym wymienić ten zamek póki jeszcze załapuje za którymś razem. U mnie permanentnie się zablokowało (bez żadnego ostrzeżenia) i musiałem zdejmować boczek oraz blachę przy zamkniętych drzwiach, a następnie demolować zamek od wewnątrz. Na szczęście udało się otworzyć bez żadnego uszczerbku (poza zamkiem). Możesz też wymontować zamek i przeczyścić mechanizm, sprawdzić mikrostyki (w tylnych drzwiach są 3), może uda się naprawić bez wymiany całego zamka.
wisnier, odpinałeś linkę od klamki zewnętrznej do zamka? Jeśli tak to jest możliwe, że za bardzo naciągnąłeś linkę przy składaniu i musisz teraz ją poluzować. Wtedy klamką wewnętrzną otworzysz drzwi.
Hehe. Ciesze się, że mogłem pomóc.po jeb...ciu w drzwi odskoczyło coś w środku.
Lukk napisał(a):Panowie odkopię. Wymieniałem mechanizm szyby przednich dni pasażera. Dwa dni było ok. Teraz drzwi nie da się otworzyc. Od wewnatrz linka założona siedzi na miejscu. Po kliku w pilocie zamek w drzwiach przeskakuje, ale drzwi ani drgna. Boczka nie zdejmę bo świeżo nówka założona. Jakieś rady? O co kaman z tą wkładką bo otwierając tylne drzwi widzę tylko śrubę zamka
Lukk napisał(a):Panowie odkopię. Wymieniałem mechanizm szyby przednich dni pasażera. Dwa dni było ok. Teraz drzwi nie da się otworzyc. Od wewnatrz linka założona siedzi na miejscu. Po kliku w pilocie zamek w drzwiach przeskakuje, ale drzwi ani drgna. Boczka nie zdejmę bo świeżo nówka założona. Jakieś rady? O co kaman z tą wkładką bo otwierając tylne drzwi widzę tylko śrubę zamka
Chyba zewnetrznauntaztood napisał(a):Spróbuj najpierw zdjąć linkę wewnętrzną.
Axee napisał(a):Chyba zewnetrznauntaztood napisał(a):Spróbuj najpierw zdjąć linkę wewnętrzną.Wewnetrzna nie ma regulacji naciagu
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość