Reklama

Kluczyk ??

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Kluczyk ??

Postprzez tatian » 21 czerwca 2017, 21:46

Te kluczyki padały jak muchy. Sam dwa razy zmieniałem w ciągu 7 lat. Myślę, że to jest przyczyna.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Jest VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tatian
Cupra
Cupra
 
Posty: 3800
Dołączył(a): 27 października 2007, 22:57
Auto: VW Golf MK 7
silnik: inny

Reklama

Re: Kluczyk ??

Postprzez pocinas » 21 czerwca 2017, 22:23

tatian napisał(a):Te kluczyki padały jak muchy. Sam dwa razy zmieniałem w ciągu 7 lat. Myślę, że to jest przyczyna.


Dzięki za szybką ODP.

Orientujesz jaki inny pasował by tak abym nie musiał grota dorabiać. Aktualnie mam 2 przyciskowy
Zobacz Profil
pocinas
Stella
Stella
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 kwietnia 2017, 08:03
Auto: Leon
silnik: AZD 1.6

Re: Kluczyk ??

Postprzez AnimaVilis » 25 czerwca 2017, 09:41

Prosił bym o numer telefonu lub kontakt na mój 785223396.
Mam pytanie w sprawie dorobienia kluczyka do seata 2003 grudzień,
zarejestrowany 1 raz w 2004.
z góry dziękuję
Zobacz Profil
AnimaVilis
Stella
Stella
 
Posty: 2
Dołączył(a): 16 czerwca 2017, 08:41
Auto: Leon
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez MARCIN38 » 25 czerwca 2017, 19:30

Witam. Czy kluczyk scyzoryk z audi z 99r. podejdzie do seata leona 2000? Numre seata to BZT G122 296H. Audi BZT G131 837J.
Zobacz Profil
MARCIN38
Stella +
Stella +
 
Posty: 84
Dołączył(a): 17 listopada 2014, 21:10
Auto: seat leon
silnik: AHF 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez CB_Aras » 25 czerwca 2017, 20:00

Ile w aso biorą za kodowanie imo? Same kodowanie wystarczy by działał też centralny/alarm??
Zobacz Profil
CB_Aras
Signo
Signo
 
Posty: 162
Dołączył(a): 3 marca 2008, 00:27
Lokalizacja: CB
Auto: Leon
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez Viper37 » 26 czerwca 2017, 09:44

Witam. Przeszukałem forum i mojego problemu brak. Mianowicie seat leon 2 z 2008r pewnego dnia zamknąłem auto z pilota i koniec pilot nie działa. Myślałem że to bateria więc wymieniłem a tu dalej nic. Pojechałem do gościa co się tym zajmuje i on rozłożył kluczyk 434 MHz mam. Wziął nowy pilot z pudełeczka zaprogramować i dalej nic piloty sygnał wysyłają a nie dzialaja posprawdzam wszystko komputerem piloty takim specjalnym cudem do sygnałów i dalej nic. Rozłożył ręce i stwierdził że nie ma pojęcia. Dioda mruga nowy pilot też mruga a auto nie reaguje wogole. Podobno trzeba jakiś bezpiecznik w skrzynce wyjąć na 5 min bo jakieś ładunki tam się gromadzą i trzeba je rozładować wie ktoś który to bo opisu nie mam lub kto wie co mam zrobić żeby to zadziałało.
Zobacz Profil
Viper37
Stella
Stella
 
Posty: 7
Dołączył(a): 11 czerwca 2017, 08:13
Auto: Seat leon 2
silnik: BLS 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez StyLowYy » 4 lipca 2017, 14:50

Witam,
Czy jest jakaś strona na której kupię dół do scyzoryka takiego jak na załączonym obrazku? Interesuję mnie dobra jakość, a nie to z allegro za 7 zł chińskie, bo podobno nie pasują i słabej bardzo jakości są groty.

Obrazek
Zobacz Profil
StyLowYy
Stella +
Stella +
 
Posty: 45
Dołączył(a): 13 listopada 2016, 00:01
Auto: SEAT Leon 1M
silnik: ALH 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 26 sierpnia 2017, 19:19

Eepromem sczytałem pin/login immo3 - 4 cyfry.
Odpalam vagcom, wybieram 25 immo i login, pin poprzedzam 0 i do it. Nie działa, tylko taki komunikat:
Obrazek

Co robię źle, jakieś pomysły?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez moralez00 » 27 sierpnia 2017, 09:24

A nie trzeba było w niektórych przypadkach przestawiać liczby pinu. 3i4 a potem 1i2?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Zobacz Profil
moralez00
Stella
Stella
 
Posty: 25
Dołączył(a): 26 lutego 2015, 11:27
Auto: Toledo II
silnik: benzyna 1.6 8V

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 27 sierpnia 2017, 19:41

Dzięki za poradę. Niestety nie działa.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez bledow » 27 sierpnia 2017, 20:34

Masz możliwość zgrania wsadu z licznika ?
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 1174
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: Leon Sport ++
silnik: ASV 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 27 sierpnia 2017, 21:39

Uuu... ciężki temat. Nie chciałbym czegoś uwalić.
Jeśli da radę to zrobić zwykłym kablem i eepromem to tak :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 28 sierpnia 2017, 08:47

Witam,
mam przy swoim Leon 2001 jeden kluczyk z pilotem i chciałbym dorobić do niego scyzoryk, czytam czytam i tak:
1. Gdzie mogę namierzyć jaki mam aktualnie kluczyk, jaka częstotliwość i jaki scyzoryk kupić?
2. Jak już będę miał scyzoryk to idę do speca i on mi go 'wyszlifuje' czy jak to się tam nazywa, żeby pasował do zamka i stacyjki. Tak?
3. Do centralnego zamka/alarmu zakoduję go metodą dwóch kluczyków (jeden w stacyjce, drugi w zamku), orajt.
4. Teraz mam problem ze zrozumieniem jak zakodować immo. Będę miał kabel VAG (vag commander?) ze wszystkim, ale nie mogę znaleźć instrukcji jak to zrobić ;/ Mam też dostęp do czegoś takiego: http://allegro.pl/skaner-diagnostyczny- ... 49571.html (lub podobnego, nie znam konkretnie modelu), czy za pomocą tego można to zrobić? :D
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 28 sierpnia 2017, 17:29

Wszystko się udało zrobić bez problemu, ogromne podziękowania dla bledow :)

Zamiast wybrać w vagu 17 instruments wchodziłem w 25 immo.
Potem żeby śmigały 3 przyciski na pilocie adaptacja w 46 moduł komfortu.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez Kris1988 » 28 sierpnia 2017, 20:01

Ja u siebie zmieniałem na taki scyzoryk . programowałem sobie go urządzeniem VAG Dominator i wszystko poszło ok . 3 przycisk działa jako osobne otwieranie bagażnika. unbreak ja też mam Leona z 2001 r i potrzebowałem nr kluczyka 1J0959753 P o ile dobrze pamiętam. ale nr modułu mam 1J0 959 799 AH ale też nie pamiętam dokładnie :P
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Kris1988
Sport
Sport
 
Posty: 260
Dołączył(a): 9 czerwca 2012, 12:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: Leon ASV +
silnik: ASV 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 28 sierpnia 2017, 20:18

Jak mogę sprawdzić jaki mam moduł? :-)
Immobiliser również ten program ogarnął?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez Kris1988 » 28 sierpnia 2017, 20:20

immo/ psatylke przełożyłem ze starego kluczyka. to trzeba odczytać programem. albo odczytać bezpośrednio z modułu . znajduję się pod kierownica
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Kris1988
Sport
Sport
 
Posty: 260
Dołączył(a): 9 czerwca 2012, 12:17
Lokalizacja: Jaworzno
Auto: Leon ASV +
silnik: ASV 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 28 sierpnia 2017, 22:03

Pin immo można odczytać eepromem w minutę.
Potem kodowanie kluczyka w vagu zajmuje drugą minutę.
Na koniec zakodowanie pilota aby działały przyciski to ok. 30 sekund :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 30 sierpnia 2017, 20:43

Hej, powie mi ktoś gdzie i jak sprawdzić jaki kluczyk powinienem kupić żeby na pewno był kompatybilny?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez marcin7x5 » 31 sierpnia 2017, 05:36

Rozbierz kluczyk i zobacz pod baterią czy masz kartkę z częstotliwością kluczyka 434 Mhz. Jak nie to masz 433. Chyba że auto masz po 2002r to masz już zapewne tą wyższą częstotliwość.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 2536
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: Rypin
Auto: leon 1M
silnik: AUS 1.6

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 31 sierpnia 2017, 07:06

Jeśli masz ori kluczyk z 2 przyciskami to na bocznej ściance jest info.
U mnie 2004 i 433 mhz
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 31 sierpnia 2017, 09:14

Faktycznie z boku jest małym tekstem 433MHz i jakieś różne cyferki.
Czyli taki pilot będzie ok? http://allegro.pl/komplet-kluczyk-audi- ... 40080.html Ale tam jest napisane 4D0 837 231 K-433,92MHz czyli chyba 434MHz? ;/

Gdzieś było na forum krok po kroku jak zaprogramować immo, ale nie mogę teraz tego znaleźć ;/
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez wesol » 31 sierpnia 2017, 09:45

zamiennik w aukcji czyli nie jest to oryginal.
Tu nie chodzi o czestotliwosc bo to nie radioodbiornik na lodowce w kuchni. Czyli nie kazdy 434MHz kluczyk jest zamiennikiem dla kluczyka 434MHz innego kluczyka mimo ze byl stosowany w grupie vag.
Brak polskich znakow na klawiaturze.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
wesol
Sport
Sport
 
Posty: 732
Dołączył(a): 1 stycznia 2017, 14:47
Auto: Bmw
silnik: inny

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 31 sierpnia 2017, 10:40

W takim razie na jakiej zasadzie powinienem dobrać kluczyk tak, żeby na pewno działał?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez tomashek » 31 sierpnia 2017, 14:26

mam pytanko
czy program Eeprom pójdzie na kablu vag 009?
nie chce sobie rozwalić kabla dlatego wole spytać.
też potrzebuje zczytać pin do licznika bo niestety mam tylko jeden kluczyk ;/
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
tomashek
Stella
Stella
 
Posty: 20
Dołączył(a): 17 września 2016, 17:07
Lokalizacja: Bydgoszcz
Auto: Leon
silnik: AUQ 1.8

Re: Kluczyk ??

Postprzez CB_Aras » 31 sierpnia 2017, 22:58

Ja mam 3 przyciskowy od tego gościa i nie ma problemu
Zobacz Profil
CB_Aras
Signo
Signo
 
Posty: 162
Dołączył(a): 3 marca 2008, 00:27
Lokalizacja: CB
Auto: Leon
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 1 września 2017, 06:01

@CB_Aras, to odpowiedź do mnie? :-) Też masz 433?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez Pablo-87 » 1 września 2017, 09:05

mistrzunio napisał(a):Jeśli masz ori kluczyk z 2 przyciskami to na bocznej ściance jest info.
U mnie 2004 i 433 mhz

Też mam leona z 2004 roku, na bocznej ściance kluczyka jest napis 433 MHz ale jak rozłożyłem pilota to miałem karteczkę z napisem 434 MHz. Nowy kluczyk scyzoryk na 434 MHz działa bardzo dobrze.
Zobacz Profil
Pablo-87
Stella
Stella
 
Posty: 14
Dołączył(a): 23 kwietnia 2015, 07:37
Auto: Leon I
silnik: ASV 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 1 września 2017, 09:49

Było już pisane i potwierdzone tu na forum przez Bix, że 1 mhz nie stanowi problemu dla modułu komfortu.

Kupiłem scyzoryk 3 przyciski, nawet nie zwracałem uwagi na mhz. Dorobiłem grot, zakodowałem nową pestkę immo, potem dodanie kluczyka w module komfortu i wszystko śmiga.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez bledow » 1 września 2017, 10:10

Panowie przestańcie pisać głupoty, jest ogromna różnica między 433mhz a 434 mhz i piloty zamiennie nie będą działać. To że na obudowie ktoś ma napisane 433mhz nie znaczy że w środku nie ma pilota 434 MHz bo seat zmienił środek pilota a obudowy od początku do końca zostały te same. Z częstotliwościami pilotów wygląda to mniej więcej tak że auta do połowy 2001 roku mają 433mhz a późniejsze 434mhz
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 1174
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: Leon Sport ++
silnik: ASV 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez mistrzunio » 1 września 2017, 12:28

W takim razie mam kluczyk z 2004 - 434 mhz, obudowę z napisem 433 mhz, a nowy klucz scyzoryk 434 mhz.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
mistrzunio
Sport
Sport
 
Posty: 331
Dołączył(a): 27 stycznia 2013, 22:31
Auto: Leon 1M
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 1 września 2017, 19:58

Sprawa wygląda tak. Auto jest z 2001 (pierwsza rejestracja pod koniec czerwca ów roku). Na kluczyku napis 433 MHz
A pod baterią w kluczyku oto taka karteczka:
http://img.unbreak.pl/IMG_20170901_204145.jpg
Czyli nie kierujcie się tym co jest na kluczyku!!

Teraz kwestia zakodowania immo? Dobrze widziałem gdzieś na forum że jedyny sposób to przez kabel COM bo przez usb jest to niemożliwe? ;/

PS dodam tylko tyle że przy kluczyku serwisowym (czy jak on się tam nazywa) mam plastikową plakietkę na którym jest chyba czterocyfrowy pin do immo poprzedzony 0, z tego co wygooglałem. Plus jakaś liczba 12.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez bledow » 1 września 2017, 20:56

Jeżeli masz pin to potrzebujesz vcds lub vag Coma a instrukcje są dostępne nawet wideo ;)
j**łem to j**łem, nie ma co drążyć :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
bledow
LeonClub Team
LeonClub Team
 
Posty: 1174
Dołączył(a): 25 maja 2010, 18:11
Lokalizacja: ślask
Auto: Leon Sport ++
silnik: ASV 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 2 września 2017, 19:10

Okej, tylko kwestia kabla/interfejsu, może być USB V-Scan VAG KKL USB, czy musi być poprzez COM bo mój laptop go nie ma.

-- 2 września 2017, 19:10 --

I jeszcze jedno, ma ktoś do mk1 2001 do modelu gdzie był dwu przyciskowy kluczyk zaprogramowany 3 przyciskowy i działa mu otwieranie bagażnika? Bo sprzedawca u którego kupiłem taki pilot twierdzi że muszę kupić 2 przyciskowy.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez marcin7x5 » 3 września 2017, 11:14

Ja mam.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
marcin7x5
Cupra
Cupra
 
Posty: 2536
Dołączył(a): 8 kwietnia 2008, 12:01
Lokalizacja: Rypin
Auto: leon 1M
silnik: AUS 1.6

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 7 września 2017, 09:11

Próbuję zakodować kluczyk (immo) tak jak to jest powiedziane np. tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=Wj3K04eMV7w ale otrzymuję error, zaraz po wpisaniu nowej wartości:

Obrazek

Tak samo w filmie na YT w górnych okienkach pojawiły się jakieś wartości, u mnie nie.

Ktoś może wiedzieć jaka jest tego przyczyna? :/
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez Robert93 » 7 września 2017, 16:03

Siemka, jest ktoś z Wrocławia kto programuje kluczyk? mam tylko jeden i potrzebny mi dorobić drugi + pilot, bo teraz muszę zamykać zamkiem ;c
Zobacz Profil
Robert93
Stella
Stella
 
Posty: 16
Dołączył(a): 29 sierpnia 2017, 16:41
Auto: Suzuki gsxr
silnik: benzyna inny

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 8 września 2017, 09:28

Jeszcze jedno, zauważyłem że po wpisaniu pinu (Login - 11), po zniknięciu okna gdzie wpisuje się pin, nie otrzymuję erroru że pin jest błędny ale pojawia się warning w oknie programu przy logo:

Obrazek

"Login Lost due to dropped session..."

Powoli kończą mi się drogi, czy jest ktoś z okolic Nowego Sącza kto mógłby za piwko/ flaszekę mi to ogarnąć? :)
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez Robal_26 » 8 września 2017, 15:10

unbreak, a próbowałeś zakodować kluczyk innym programem jak tacho ??? ja w drugim aucie gdy chciałem zakodować 2 dodatkowe kluczyki to odczytałem pin TACHO , chcąc zakodować VCDS-em miałem podobna sytuację do twojej , próbowałem VAG-COM-em i też nic ,spróbowałem jeszcze raz TACHO usunąć stare kluczyki i po tym mogłem już normalnie zakodować VCDS-em zakodować nowe klucze .ok
Spróbuj może tego.
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Zobacz Profil
Robal_26
Sport
Sport
 
Posty: 243
Dołączył(a): 30 marca 2012, 16:57
Lokalizacja: KARSIBÓR k/WAŁCZA
Auto: skoda octavia 4x4
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 10 września 2017, 19:34

Szczerze mówiąc to nie znam takiego programu jak Tacho, do tego bałbym się jakimś programem usuwać kluczyki nie mając pewności że zadziała ich dodanie :D
Wyczytałem w necie że taki błąd może być spowodowany błędnym PIN-em (mimo iż nie ma informacji o tym). Chciałbym odczytać pin z licznika, ale mam tylko kabel USB i nie mam laptopa z portem COM, jest to możliwe za pomocą USB?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Re: Kluczyk ??

Postprzez Robal_26 » 11 września 2017, 05:27

unbreak, chodzi o VAG TACHO .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Zobacz Profil
Robal_26
Sport
Sport
 
Posty: 243
Dołączył(a): 30 marca 2012, 16:57
Lokalizacja: KARSIBÓR k/WAŁCZA
Auto: skoda octavia 4x4
silnik: ARL 1.9

Re: Kluczyk ??

Postprzez GrzechuWarte » 11 września 2017, 15:01

unbreak napisał(a):Jeszcze jedno, zauważyłem że po wpisaniu pinu (Login - 11), po zniknięciu okna gdzie wpisuje się pin, nie otrzymuję erroru że pin jest błędny ale pojawia się warning w oknie programu przy logo:

Obrazek

"Login Lost due to dropped session..."

Powoli kończą mi się drogi, czy jest ktoś z okolic Nowego Sącza kto mógłby za piwko/ flaszekę mi to ogarnąć? :)

0 na początku dodaj :)
Zobacz Profil
GrzechuWarte
Stella
Stella
 
Posty: 21
Dołączył(a): 26 lutego 2017, 11:09
Auto: Leon I
silnik: benzyna 1.6 16V

Re: Kluczyk ??

Postprzez unbreak » 11 września 2017, 15:33

Z zerem daje, łącznie 5 cyfr.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
unbreak
Stella +
Stella +
 
Posty: 34
Dołączył(a): 8 stycznia 2015, 15:06
Auto: Leon I 1.9 TDi
silnik: TDI pompa VP

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości