Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sivvy napisał(a):Plus po zapłonie jest też w kostce od czujnika wstecznego w skrzyni. Ja mam właśnie dzienne podpięte pod ten czujnik i wszystko działa bez problemu.
P600 napisał(a):TomekMr, przerabiałem ori halogeny na dzienne, opisane kilka stron wcześniejviewtopic.php?f=45&t=22098&start=300#p571742
Wizualnie najlepsza opcja, do tego bardzo mocne i przy okazji doświetlają drogę z i do autahttps://youtu.be/nldiD6-V62Q
a tak się w ogóle da ?TomekMr napisał(a): Ale wolałbym coś co nie zepsuje wygladu auta a bedzie legalne
TomekMr napisał(a):A z tym się zgodzę. Rzadko kto kupuje ledy np philipsa lub osram'a , które świecą ko]nkretnie. Ale janusze biznesu wolą zaoszczędzić ..
Dalo by się, gdyby leon miał okrągłe halogeny.
TomekMr napisał(a):Jak kupowałem leonika to mial założone lampy Depo. Po kilku latach już paruja od środka.
MarkusD napisał(a):TomekMr napisał(a):Jak kupowałem leonika to mial założone lampy Depo. Po kilku latach już paruja od środka.
O to brzydko ktoś podmienił oryginalne Valeo lub Hella na szmelc, to czeka Cię więcej wydatków, mnie w Ibizie diagnosta zauważył parujący reflektor i czekała mnie wymiana lub regeneracja, wybrałem drugą opcję ale od razu dwa...
Tak to już jest ze starszymi samochodami jak ktoś potem nie chce kasy wydawać bo za drogo, teraz się zastanów jak długo Leona będziesz trzymał, bo już powoli szykuje się wymiana reflektorów przez parowanie odbłyśniki będą rdzewieć, czy warto inwestować w DRL
MarkusD napisał(a):przez parowanie odbłyśniki będą rdzewieć
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość