Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Regulacja szyberdachu

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Regulacja szyberdachu

Postprzez Gutek » 20 lutego 2010, 23:01

Panowie,
czy ktoś może mi podpowiedzieć jak, i czy można wyregulować ustawienia szyberdachu? czy można sie od tego dobrać szybko, czy trzeba demontować podsufitkę?
Pamiętam kiedyś w Corrado uchylając szyber można było sie dostać do 4 śrub regulujących położenie okna. A w Leonie obejrzałem kilka razy i SIAKEŚ NOWE???
Obrazek
Gutek
Stella
Stella

Auto: Leon 1M TopSport

Reklama

Re: [ALL] Regulacja szyberdachu

Postprzez mario1987ck » 22 lutego 2010, 17:13

Gutek, patrzylem tak na szybkiego u siebie i nie zauwazylem nic szczegolnego gdzie mozna wyregulowac szyberdach. A po co chcesz to w ogole robic?
Obrazek
Powered by ECUProject
mario1987ck
Stella +
Stella +

Auto: Leon Sport ASV+

Postprzez Gutek » 23 lutego 2010, 21:52

Cześć mario,
Dzięki za zainteresowanie. :)) Muszę wyregulować okno, ponieważ postawiłem autko u znajomego pod domem i miałem szczęście w nieszczęściu. Nieszczęście ponieważ na samochód spadł mi kawał śniegu z lodem, wszystko się roztrzaskało na dachu i szyberdachu mojego Leośka!!! :killer:
A szczęści polegało na tym że oprócz obniżonego okna szybera w stosunku do linii dachu nic się nie stalo.
Może wybiorę się gdzieś do Seata i spróbuję podpytać czy wogóle można to jakoś zrobić??? :hmmm:
Według mnie powinna być jakaś możliwość regulacji.
Obrazek
Gutek
Stella
Stella

Auto: Leon 1M TopSport

Postprzez Wilczek__85 » 7 marca 2010, 07:14

Hej

Zdejmij obudowe silnika szyberdachu- znajduje sie tuż za pokrętłem, tam masz możliwośc ręcznego regulowania szyberdachu
Wilczek__85
Stella
Stella

Auto: Toledo Sport 1,9 TDI

Postprzez Maks » 13 kwietnia 2020, 15:24

Witam :-D Chciałbym odgrzać temat hah Moja sytuacja wygląda tak że przy prędkościach powyżej 50km/h wraz z większą prędkością strasznie głośno zaczyna mi wiać przez szyberdach... jestem posiadaczem Leonika od niedawna i nie wiem jak zaradzić sobie z tym problemem czy wystarczy regulacja i co należy ustawić by przestało wiać bądź czy trzeba szukać nowej uszczelki/kompletnego szyberdachu bo słyszałem że o samą uszczelkę jest ciężko. Za odpowiedzi będę bardzo wdzięczny gdyż zbliża się lato i należałoby się zainteresować tematem. Pzdrawiam :-D
Maks
Stella
Stella

Region: łódzkie
Auto: Seat Leon 1m
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat